27.02.2024
Телеканал NTD

У Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

У Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

На рожевий сад перетворилася територія кампусу Університету Вашингтону в Сіетлі. Тут сакура цвіте вже на повну...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На рожевий сад перетворилася територія кампусу Університету Вашингтону в Сіетлі. Тут сакура цвіте вже на повну. Помилуватися приходять тисячі людей.

[житель Сіетла]:

«Я приходжу сюди вже одинадцять років. Усе заради цієї чарівної сцени».

[жителька Сіетла]:

«Весна — моя улюблена пора року. Мені дуже подобається, коли світить сонце та цвіте сакура. Це поліпшує настрій, стає легше працювати».

На території кампусу росте 29 сакур сорту йосіно. Спочатку їх посадили в дендрарії Вашингтон-парку в 1939 році. Пізніше перемістили сюди, оскільки біля парку почали будувати міст.

Дерева сорту йосіно — одні з найбільш довгоживучих серед сакур. Живуть від 80 до 100 років.

Цього року цвітіння, як завжди, почалося в другій половині березня. Якщо не буде сильних вітрів чи рясних дощів, то сакура квітнутиме два тижні.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Парижі відновили легендарний забіг офіціантівКішки пройшли подіумом на Тижні моди в Лондоні40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: