27.12.2024
Телеканал NTD

В ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 років

В ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 років

Монети віком 2000 років знайшли в археологічному комплексі «Телль-Абрак», що за 50 кілометрів від Дубая. У..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Монети віком 2000 років знайшли в археологічному комплексі «Телль-Абрак», що за 50 кілометрів від Дубая. У розкопках беруть участь італійські археологи. Вони кажуть, що золоті монети тут виявили вперше.

[Мікеле Деллі Еспості, археолог]:

«Ці монети були в обігу в I столітті нашої ери. Це імітація монет, викарбуваних у Римській Галлії, точніше, у Леоні, в епоху правління імператора Тіберія. Їх карбували в період між 17 та 31 роком нашої ери».

Крім монет, археологи знайшли рештки будинків, зведених у I столітті до нашої ери, руїни храму, дві статуї та напис арамейською мовою.

[Мікеле Деллі Еспості, археолог]:

«Статуї схожі на стародавні скульптури, знайдені в Сирії, у південній Месопотамії, у таких відомих містах, як Пальміра й Хатра».

Комплекс «Телль-Абрак» розташований між містами Шарджа та Умм-ель-Кайвайн. Це одна з найважливіших археологічних пам’яток ОАЕ. Заведено вважати, що люди поселилися тут 4500 років тому.

Нині в Умм-ель-Кайвайні готують нову виставку. На ній покажуть артефакти, створені в різні історичні епохи.
Коротке посилання на цю сторінку:

В ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: