27.07.2024
Телеканал NTD

У США розробили додатковий великий палець руки

У США розробили додатковий великий палець руки

Що допоможе взяти відразу кілька склянок із напоями, швидко перетасувати гральні карти та виконати інші операції..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Що допоможе взяти відразу кілька склянок із напоями, швидко перетасувати гральні карти та виконати інші операції максимально точно? На думку дослідників із Кембриджського університету — ще один великий палець.

Роботизоване доповнення розробила Дені Клод. Вона каже, що палець рухається завдяки датчикам руху, розташованим під обома великими пальцями ніг.

[Дені Клод, розробниця пальця]:

«Це третій великий палець. Він гнучкий. Ним керують два двигуни, закріплені на зап’ясті. Цей рух відбувається завдяки лівій нозі. Він рухається туди та назад. Причому швидкість руху можна порівняти з рухом пальця ноги. А цей рух створює палець правої ноги».

Розробниця каже, що звикнути до використання пристосування можна дуже швидко.

[Дені Клод, розробниця пальця]:

«Будь-який інструмент, яким ми вчимося користуватися в побуті, потребує деякої підготованості та досвіду. Великий палець нічим не відрізняється. Спершу він здається складним, але це не так. Під час дослідів ми показуємо, що люди можуть швидко й легко навчитися ним користуватися».

Професор когнітивної нейронауки Кембриджського університету вважає, що додатковий великий палець дає змогу користувачам сприймати світ зовсім по-іншому.

[Тамар Макін, професор когнітивної нейрохірургії]:

«Ми намагаємося вирватися за межі обмежень плоті та крові нашого власного тіла й дати вам змогу взаємодіяти зі світом абсолютно по-новому».

2022 року третій великий палець показали на Літній науковій виставці Королівського товариства, і майже 600 відвідувачів його протестувало. З них лише четверо не змогли правильно ним скористатися.

Завдання полягало в маніпулюванні об’єктами протягом короткого часу. До того ж це успішно робили люди різного віку.

Дослідники вважають, що третій великий палець можна буде використовувати для підвищення продуктивності.

[Тамар Макін, професор когнітивної нейрохірургії]:

«Це можуть бути ті, хто покладається в роботі на спритність рук: від робітників, зайнятих фізичною працею, паянням, до хірургів, яким доводиться використовувати безліч інструментів одночасно».

Також цю розробку зможуть використовувати люди з обмеженою рухливістю чи інвалідністю.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США розробили додатковий великий палець рукиУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівПерший у США дослідницький центр кави з’явився в СШАКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстеньВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонНові знімки телескопа «Евклід» дивовижно чітко показали далекий космосНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDЦілий «ліс метеликів» із Танзанії оселився в тропічній оранжереї в ІталіїУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівНапрочуд повний скелет динозавра показали в Данії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: