27.03.2024
Телеканал NTD

Цілий «ліс метеликів» із Танзанії оселився в тропічній оранжереї в Італії

Цілий «ліс метеликів» із Танзанії оселився в тропічній оранжереї в Італії

Цілий ліс екзотичних метеликів з'явився в тропічній оранжереї в італійському місті Тренто. Тут відтворено природу Танзанійського..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Цілий ліс екзотичних метеликів з’явився в тропічній оранжереї в італійському місті Тренто. Тут відтворено природу Танзанійського національного парку Удзунгва-Маунтінс. Метелики теж родом із тих місць. Їх поселили в оранжереї, щоб нагадати про важливість біорізноманіття.

Проєкт «Ліс метеликів» розпочав місцевий Музей науки.

[Мауро Гоббі, ентомолог]:

«Комахи загалом відіграють фундаментальну роль у правильному функціонуванні екосистем. Більш як 50 % живих організмів на планеті — це комахи, які виконують різні ролі: одні їдять рослинність, інші запилюють рослини, є й такі, що сприяють розкладанню органіки».

Метелики також запилюють рослини, що важливо для сільського господарства. До того ж вони є їжею для птахів та інших мешканців лісу. Але вирубування дерев ставить під загрозу існування метеликів та інших комах. А це порушує баланс у природі.

[Ліза Анджеліні, директор оранжереї]:

«Наша мета — ліпше вчитися, ліпше розуміти те, що відбувається. Тому вирубування лісів та соціальні проблеми впливають на збереження природи й тварин. Також ми ведемо моніторинг і намагаємося зробити внесок у проєкти, які допоможуть розв’язати проблеми, пов’язані з біорізноманіттям».

У горах Удзунгва є щонайменше 2500 видів рослин, понад 120 видів ссавців та тисячі видів безхребетних. Там також мешкає понад 40 унікальних видів метеликів. Заповідник Удзунгва-Маунтінс навіть називають «Галапагосами Африки».

У 2006 році Музей науки, що в Тренто, відкрив Центр екологічного моніторингу «Удзунгва» в Танзанії. Італійські вчені проводять там дослідження та підтримують роботу національного парку.

У тропічній оранжереї у Тренто висаджено понад 200 видів рослин. Тут також мешкає 13 видів тварин. Багато з них — зі Східної гірської дуги, що розташована на територіях Кенії і Танзанії. Площа оранжереї — 600 квадратних метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Цілий «ліс метеликів» із Танзанії оселився в тропічній оранжереї в ІталіїНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDУ Лондоні п’ять бобрів будують греблі та захищають місто від повенейУ США розробили додатковий великий палець рукиВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксіУ Балтиці поруч із вітряками створили підводну морську фермуШотландія: нова технологія для очищення водиЯк вітаються слониДослідниця на каяку допомагає контролювати здоров’я канадських річок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: