27.10.2024
Телеканал NTD

Личинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуків

Личинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуків

[Надеже Аокі, біолог

Дата завантаження: 2024-04-27

video

[Надеже Аокі, біолог]:

«Потріскування на задньому плані, яке ви чуєте, це здебільшого клацання креветок. Усі ці звуки справді створюють виразну акустичну характеристику здорового рифу».

Цього року світ може зіткнутися з черговим масовим знебарвленням коралів. Утім, група вчених США, можливо, знайшла спосіб зупинити деградацію рифів. Вони програють спеціальні звуки для личинок коралів, щоб їх заманити.

Тестові системи встановили біля Віргінських островів США поряд із трьома рифами. І біля одного з трьох програють звуки здорового коралового рифу.

[Надеже Аокі, біолог]:

«Це наша рифова акустична система відтворення».

Біолог Надеже Аокі з Океанографічного інституту Вудс-Гоул пояснює, що входить до шуму здорового рифу.

[Надеже Аокі, біолог]:

«Час від часу, якщо ви чуєте удари, рохкання чи булькання на більш низьких частотах, це звуки риби».

Результати показали, що личинок коралів, мабуть, справді приваблюють такі звуки.

Також перевіряють, як звуки можуть привабити до коралів рибу.

Ці методи можуть стати ключем до відновлення рифів, які деградують через багато факторів. Це й забруднення, і збитки від рибальства та промисловості, і потепління світового океану.

Учені кажуть, що світ перебуває на порозі четвертого масового знебарвлення коралів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Личинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: