27.03.2024
Телеканал NTD

Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Фермер Бабіс Євангелінос із моторного човна оглядає територію, яка колись була його фермерським угіддям. Тут, на..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Фермер Бабіс Євангелінос із моторного човна оглядає територію, яка колись була його фермерським угіддям. Тут, на Фессалійській рівнині, що в центрі Греції, він має невелику ділянку землі з деревами мигдалю. Тепер більша її частина затоплена.

[Бабіс Євангелінос, фермер]:

«Дуже сумно. І гадки не мав, що таке побачу. Ніколи не думав, що для того, щоб оглянути свою землю, доведеться сідати в човен».

Його плантація лежить біля озера Карла серед десятків тисяч гектарів бавовняних полів, мигдальних дерев та пасовищ. Однак усе це торік знищила небувала повінь.

[Бабіс Євангелінос, фермер]:

«Роботу всього життя було знищено, утрачено за три-чотири дні дощу».

Минуло п’ять місяців, а вода досі не зійшла. Водозабірна станція, що мала зупинити повінь, на половину затоплена. А над головами пролітають пелікани та чаплі, яких раніше ця рівнина не цікавила.

[Бабіс Євангелінос, фермер]:

«Деревам, які ви зараз бачите, по 20–30 років. Їх вирощують із тоненької гілочки. Їх садять і щороку доглядають, доки вони ростуть. Коли вони дають плоди, зусилля винагороджуються».

Останнім часом грецькі фермери долучаються до загальноєвропейських страйків. Вони вимагають від уряду підтримки, щоб упоратися з наслідками природних катаклізмів.

Фермери з озера Карла взяли участь у протестах в Афінах. На одному тракторі був плакат із написом: «Ми хочемо повернути наші поля».

Греція постраждала від кількох екстремальних погодних лих. Торік північ країни охопили лісові пожежі. Потім налетів шторм «Даніель» із рекордними за півтора року дощами.

Це поставило під сумнів здатність країни впоратися з дедалі нестабільнішим кліматом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВ Україні новий головнокомандувачБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: