27.09.2024
Телеканал NTD

Як кавові фермери допомагають Панамському каналу

Як кавові фермери допомагають Панамському каналу

У Панамі фермерів стимулюють охороняти довкілля. Для кавових плантацій на берегах Панамського каналу діє спеціальна програма...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Панамі фермерів стимулюють охороняти довкілля. Для кавових плантацій на берегах Панамського каналу діє спеціальна програма. Вона розрахована на 15 років і має зменшити ерозію ґрунту й знизити забруднення місцевих річок.

Учені вважають, що саме через ерозію та забруднення рівень води в каналі впав. Також цьому сприяла посуха.

[Нельсон Гуерра, начальник відділу гідравліки на Панамському каналі]:

«Як на цю пору року води мало. Торік опадів було на третину менше від середнього, і це призвело до такого низького рівня».

Якщо фермери виконують вимоги програми, їм дозволяють розширювати насадження. Крім того, кавові зерна у них купують за вищими цінами.

[Елісео Мартінес, працівник кавової плантації]:

«Це дає нам дохід, зберігає воду та ліси. Раніше тут просто рубали дерева. Але не зараз. Завдяки цій новій програмі ми більш свідомо ставимося до вирубування. Тепер ми дбаємо про довкілля».

Управління Панамського каналу витратило на програму 32 мільйони доларів. Гроші пішли на навчання фермерів, впровадження екологічно чистіших методів ведення сільського господарства, а також на допомогу в отриманні екологічних сертифікатів.

[Рікот Васкес Моралес, адміністратор Панамського каналу]:

«Вони отримують урожай набагато стійкішим чином. Ми запобігаємо забрудненню та погіршенню стану річок і тим самим створюємо добробут. Водночас у Панамському каналі зберігається якість води».

Експерти вважають, що проєкт допоміг уповільнити пошкодження джерел поверхневих вод, які мають вирішальне значення для роботи каналу.

Через Панамський канал проходить коло 5 % світової торгівлі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як кавові фермери допомагають Панамському каналуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріСрібло в Єгипті — нове золотоКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: