27.09.2024
Телеканал NTD

Друга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Друга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

[Річард Мюррей, житель Техасу

Дата завантаження: 2024-04-27

video

[Річард Мюррей, житель Техасу]:

«По суті, ми втратили все. На мені лишилися тільки штани».

Річард Мюррей жив у цьому будинку 50 років. У вівторок увечері поліція сказала йому та його дружині евакуюватися. У той час лісова пожежа наблизилася до їхнього дому, що в містечку Канейдіан. Її вже називають другою найбільшою в історії Техасу.

Коли вони повернулися, то застали згарище.

[Річард Мюррей, житель Техасу]:

«Усе сталося дуже швидко. Я побачив, як почав горіти сусідський будинок. Я зателефонував службі 9-1-1 — приїхали пожежники, але полум’я поширювалося всюди. Коли ми повернулися, тут нічого не лишилося».

Багато евакуйованих розмістилося в церквах та шкільних спортзалах.

[Джеррі Гарра, місцевий житель]:

«Я прикинув, звідки йде дим, і вирішив, що все гаразд. А потім обертаюся — горить через дорогу від мене. Я побіг надвір, обгорів. Намагався вибратися. Я втратив вісім собак та десять качок».

Служба лісового господарства Техасу повідомляє, що з понеділка пожежа випалила понад 200 тисяч гектарів території, просуваючись на схід через кордон Оклахоми.

Кілька вогнищ зафіксували і в інших регіонах на півночі Техасу.

[Шон Дунган, працівник Служби лісового господарства Техасу]:

«У нас надзвичайно сильний вітер, багато сухої рослинності та низька вологість. І ці умови справді створюють ситуацію, коли пожежі можуть поширюватися дуже швидко».

Губернатор Техасу Грег Ебботт оголосив надзвичайну ситуацію у 60 округах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Друга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: