28.10.2024
Телеканал NTD

Габонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Габонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Ця ваза — чудова дизайнерська робота, водночас її зроблено з відходів. Її автор — габонський художник..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Ця ваза — чудова дизайнерська робота, водночас її зроблено з відходів. Її автор — габонський художник Едді Майомбо. Він збирає викинутий картон та щільний папір. З них робить предмети інтер’єру.

Дизайнер працює в техніці оригамі. Навчився її ще малим у бразильської черниці.

[Едді Гендрікс Майомбо, дизайнер]:

«Для створення такого чудового твору мистецтва, повністю зробленого з паперу, потрібно було скласти й з’єднати понад 2800 паперових клаптиків — ось таких, як у моїх руках. Такий клаптик треба скласти дев’ять разів».

Едді каже, що монотонне складання паперу та картону його заспокоює.

[Едді Гендрікс Майомбо, дизайнер]:

«Викинутий папір, як і багато іншого, уважають сміттям. Та зараз слово “відходи” часто використовують неправильно. Вторсировина — це ресурси, важливість яких нам наразі важко збагнути. Зараз викидають багато пластику й банок з-під лимонаду, і ті забруднюють природу».

Майстер виставляв свої роботи в Сенегалі та Буркіна-Фасо. Нині його твори можна побачити в Лібревілі — столиці Габону, зокрема в галереї «Ефемер», Французькому інституті Габону, а також у кабінеті прем’єр-міністра країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Габонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиНа Канарських островах протестують проти масового туризмуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Погорільці в Чилі відновлюють своє житлоАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: