29.09.2024
Телеканал NTD

Європарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Європарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Європарламент ухвалив оновлені імміграційні правила ЄС. Закон має зменшити кількість нелегалів, які прибувають до країн блоку...

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Європарламент ухвалив оновлені імміграційні правила ЄС. Закон має зменшити кількість нелегалів, які прибувають до країн блоку.

Голова Європарламенту Роберта Мецола сказала, що це історичний день для Європи.

Законопроєкт з одного боку зменшить час оброблення документів та надання притулку тим, хто його потребує, а з другого — збільшить кількість тих, кого депортуватимуть додому. Головна мета — зменшити небажану імміграцію з Близького Сходу та з Африки.

Антиімміграційні та вкрай праві партії розкритикували законопроєкт, заявивши, що він не зможе зупинити імміграцію. Водночас правозахисники назвали його серйозним ударом по правах людини.

Прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кро каже, що законопроєкт допоможе країнам, які перебувають на зовнішніх кордонах ЄС і приймають основний тягар імміграційного потоку.

[Александер де Кро, прем’єр-міністр Бельгії]:

«Статус-кво означає, що деякі країни мають труднощі з управлінням міграційними потоками. Ми бачимо, що людям загрожує злочинна діяльність, контрабандисти. Ніхто не міг погодитися зі статус-кво. А це компроміс. Думаю, саме цього від нас і чекають».

Після голосування Польща заявила, що не підтримає схеми розподілу іммігрантів по країнах ЄС.

Тепер європейські держави мають два роки на реалізацію нового закону. Водночас аналітики зазначають, що не варто чекати на серйозні зміни найближчим часом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: