30.01.2024
Телеканал NTD

Південнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

Південнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

В одному з магазинів Сеула покупці налетіли на зелену цибулю та кабачки, які продають за цінами,..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

В одному з магазинів Сеула покупці налетіли на зелену цибулю та кабачки, які продають за цінами, нижчими від ринкових завдяки державним субсидіям.

Інфляція та зростання цін у Південній Кореї — гаряча тема. Недавно президент країни відвідав супермаркет, узяв пучок зеленої цибулі й сказав, що ціна 875 вон, тобто приблизно 65 центів, цілком розумна.

Але згодом його за це розкритикували, бо він, мабуть, не зрозумів, що цибулю продавали за зниженими цінами через субсидії.

[покупниця]:

«Ця (політика уряду) насправді ускладнює життя фермерам. Ціна зеленої цибулі 875 вон навіть не покриває собівартості. Це нерозумна ціна».

[покупниця]:

«Щоразу, ідучи по продукти, я відчуваю, що ціни знову й знову зростають. Товари, які раніше коштували 50 000 вон, тепер подорожчали до 70–80 тисяч. Я сподіваюся, що вони не просто змусять їх продавати кабачки по 1000 вон замість 2000, але справді зроблять більше, щоб зупинити інфляцію».

Споживчі настрої різко впали в березні, а інфляція, яка боляче вдарила по гаманцях південнокорейців, стала головною темою обговорень перед виборами, які пройдуть наступного місяця.

У лютому споживча інфляція в Південній Кореї прискорилася після трьох місяців уповільнення. Це сталося через тиск фермерів, які почали підвищувати ціни на свою продукцію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Південнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІноземні туристи раді: курс єни впав до 34-річного мінімумуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: