27.10.2024
Телеканал NTD

Від грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CES

Від грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CES

Щорічна виставка споживчої електроніки CES стартує у Лас-Вегасі. На ній показали останні досягнення в галузі віртуальної..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Щорічна виставка споживчої електроніки CES стартує у Лас-Вегасі.

На ній показали останні досягнення в галузі віртуальної реальності, роботів, електромобілів і використання штучного інтелекту.

Британська компанія демонструє те, що вона називає першим у світі «розумним» грилем. Він враховує бажану міру прожарення, а також ступінь, який користувач задає за допомогою сенсорного екрана, і поєднує це з інформацією датчиків для управління вертикальними пальниками.

[Сурадж Судера, виконавчий директор компанії ― розробника гриля]:

«Він використовує ваші параметри, які ви щойно ввели. А потім ШІ керуватиме унікальною подвійною вертикальною системою приготування їжі, яка нагрівається майже до 900 градусів. Він рухатиметься всередину й назад, вмикатиметься і вимикатиметься. І приблизно за 90 секунд ви отримаєте найсмачніше й найсоковитіше м’ясо, яке будь-коли їли».

Французька фірма створила чат-бот, який використовує штучний інтелект, що дає змогу аватару відповідати на запитання користувача мовою жестів. Він навчається під час кожної взаємодії, пропонуючи більш персоналізований досвід спілкування.

[Самі Чихі, представник компанії ― розробника чат-бота]:

«Цей аватар використовує штучний інтелект для розпізнавання рухів».

Китайський стартап використав ШІ в годівницях. Вони допомагають орнітологам-аматорам знаходити та визначати види, що відвідують їхній сад.

Така годівниця оснащена камерою та використовує штучний інтелект для ідентифікації птахів більш ніж 6000 каталогізованих видів.

[Прима Ши, представниця компанії ― розробника годівниці]:

«Він повідомляє, який вид до вас прилетів. А ще збирає на телефоні фото пташок. Так ви дізнаєтеся, скільки прилітає птахів».

Індійська компанія створила робота-компаньйона для собак. Він використовує штучний інтелект для моніторингу та спостереження за тваринами. З часом він дізнається більше про кожного собаку, зокрема про жести тіла, улюблені ігри та багато іншого.

А швейцарський стартап використовує штучний інтелект, щоб не дати котам приносити в будинок мертвих мишей чи іншу здобич. Інтелектуальна заслінка оснащена інфрачервоною камерою та навчена на тисячах зображень котів. Якщо вона виявляє, що кіт несе мишу, стулка одразу ж блокується.

CES називають найбільшою у світі виставкою споживчої електроніки. Цього року, як очікують, її відвідає близько 130 тисяч гостей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CESНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: