28.03.2024
Телеканал NTD

Загиблих від землетрусу в Японії вже понад 200

Загиблих від землетрусу в Японії вже понад 200

У Японії шукають загиблих унаслідок сильного землетрусу, який стався 1 січня. Їх кількість уже перевищила 200..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

У Японії шукають загиблих унаслідок сильного землетрусу, який стався 1 січня. Їх кількість уже перевищила 200 осіб, ще 68 людей уважають зниклими безвісти.

Масштабну пошукову операцію в районах, що дуже постраждали, почали лише 9 січня. Для цього влада Японії послала 6300 військовиків. Але, як і раніше, заважає холодна погода, рясні дощі та снігопади.

Того ж дня уряд схвалив виділення 33 мільйонів доларів на відновлення та допомогу постраждалим. Ці гроші видадуть із бюджетних запасів. Обіцяють вжити й інших заходів.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:

«Крім того, щоб підтримати грошовий потік місцевих органів влади в районах, що постраждали від землетрусу, я попросив зробити все можливе для виконання місцевих фінансових заходів, таких як попередній розподіл податків для особливих випадків».

Тисячі місцевих жителів досі без води та електрики. І коли почнуть відновлювати інфраструктуру, поки що не знають. Доставляння допомоги та інформації також ускладнює негода.

[жителька постраждалого району]:

«Коли почнеться реконструкція? Коли збудують тимчасове житло? Можливо, це ще не вирішено, але тут немає інформації. Якщо щось вирішено, то ми хочемо знати. Якщо ми не матимемо умов для життя тут, то нам треба подумати про переїзд. Ми хочемо дістати інформацію про те, скільки все це триватиме. Доки нам треба буде приходити по воду? Ходити у вуличний туалет теж складно».

Землетрус магнітудою 7,6 стався на півострові Ното в префектурі Ісікава, що на західному узбережжі Японії. Він став найсмертоноснішим у країні з часів землетрусу, що трапився 2016 року на південному острові Кюсю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Загиблих від землетрусу в Японії вже понад 200Тисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: