27.08.2024
Телеканал NTD

Маски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та рот

Маски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та рот

У п'ятьох іспанських регіонах знову зобов'язали носити маски. Поки що тільки в лікарнях. Причиною став сплеск..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У п’ятьох іспанських регіонах знову зобов’язали носити маски. Поки що тільки в лікарнях. Причиною став сплеск випадків зараження грипом і COVID-19 у святковий сезон.

В останній тиждень грудня рівень захворюваності на гострі респіраторні захворювання в усій країні перевищив 950 випадків на 100 тисяч жителів. Водночас побільшало госпіталізацій, як порівняти з тим самим періодом торік.

У деяких регіонах захворюваність на респіраторні інфекції становить понад 1500 випадків на 100 тисяч жителів.

Валенсія — один із найбільш постраждалих регіонів. Там люди із симптомами, медики та всі, хто заходить до залів очікування, мають бути в масках.

Таке ж правило запровадили в Каталонії, Арагоні та Мурсії. А ось у Галісії носити маски наразі лише рекомендують.

У Барселоні деякі жителі самі надівають маски і в інших місцях.

[житель Барселони]:

«Я не думаю, що це необхідно на відкритому повітрі, але маска потрібна в громадському транспорті, місцях, де циркулює багато вірусів та є чимало людей із застудою чи грипом. Багато людей похилого віку страждає. Ми маємо захистити їх і себе».

Іспанія однією з останніх у Європі скасувала обов’язкове носіння масок після пандемії COVID-19. Люди були зобов’язані надягати їх у громадському транспорті до торішнього лютого. А в медцентрах та аптеках — до липня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Маски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та ротУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: