19.08.2024
Телеканал NTD

Борошно з бананів: як на Кубі справляються з дефіцитом

Борошно з бананів: як на Кубі справляються з дефіцитом

На невеликій фермі в передмісті Гавани виробляють безглютенове борошно з бананів, кокосів та юки. Місцеві продукти..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

На невеликій фермі в передмісті Гавани виробляють безглютенове борошно з бананів, кокосів та юки. Місцеві продукти стали альтернативою дорогому імпорту, а також відповіддю на нестачу харчових продуктів.

[Габріель Перес, засновник і власник компанії ― виробника борошна]:

«Для виробництва нашої продукції ми використовуємо лише органічну сировину. У ній немає агресивних хімікатів, і вона не генетично модифікована. Також усе, що ми робимо, має бути корисним. Це борошно не містить глютену. Воно корисне для людей, які хворіють на гіпертонію чи діабет».

38-річний підприємець Габріель Перес продав будинок і бізнес, щоб почати фермерувати. Його ділянка розташована на околицях Гавани. Заснована ним компанія сушить і перемелює юку, рис, банани та кокоси на органічне борошно.

[Ноелія Гонсалес, мама Габріеля й працівниця компанії ― виробника борошна]:

«Думаю, це дуже важливо й необхідно, бо люди почали харчуватися менш екологічно, звертаючи увагу на кількість, а не на якість. Ми забули традицію споживання екологічно чистих продуктів, забули про здорове харчування та про приготування домашньої їжі, вирощування сировини».

Більшу частину харчів Куба імпортує. Але цього недостатньо. В умовах економічної кризи полиці місцевих магазинів спорожніли. Знайти навіть основні товари дуже складно.

Габріель Перес уважає, що не можна сподіватися на імпорт, коли на Кубі є банани, кокоси, юка та інші рослини.

[Габріель Перес, засновник і власник компанії ― виробника борошна]:

«Коли починаєш заглиблюватися в суть, знаходиш безліч харчів, які не використовують, продуктів, які гниють або пропадають. Тож треба провести інвентаризацію того, що маємо».

Фермер зміг відкрити свій бізнес після того, як у 2021 році влада соціалістичного острова зняла заборону на діяльність приватних компаній. Заборона діяла після революції впродовж 62 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Борошно з бананів: як на Кубі справляються з дефіцитомНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: