27.07.2024
Телеканал NTD

У Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

У Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

На узбережжя водосховища у Вальє-де-Браво люблять приїжджати на вихідні багаті та знамениті жителі Мехіко. Але зараз..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На узбережжя водосховища у Вальє-де-Браво люблять приїжджати на вихідні багаті та знамениті жителі Мехіко. Але зараз ці місця вже не такі привабливі. Водосховище дуже обміліло, досягнувши історичного мінімуму. Воно заповнене лише на третину.

Водосховище Вальє-де-Браво постачає воду до системи акведуків, яка забезпечує водою шість мільйонів людей. Але через посуху виник дефіцит.

Водночас у Вальє-де-Браво є сотні штучних озер. Вони перебувають у приватній власності еліти країни. Це обурює місцеву владу, а також жителів, які тижнями сидять без води.

[Мішель Нуньєс, голова муніципалітету Вальє-де-Браво]:

«Дуже егоїстично володіти такими повноводними озерами, коли людям дуже потрібна вода, і вони дуже страждають. Ми знаємо, що це не локальна проблема. Таке відбувається не лише у Вальє-де-Браво».

Думки місцевих жителів розділилися.

[Едуардо Маса, житель Вальє-де-Браво]:

«Гадаю, якби воду з цих озер використовували належним чином, розподіляючи серед громад, де є нестача, це було б справедливіше. А так це лише для себе. Не знаю, наскільки сильно на нас впливає те, що на цих ранчо є вода, але є ті, хто за і хто проти. Я хотів би, щоби цих приватних озер не було».

[Хосе Росас, житель Вальє-де-Браво]:

«Створюються простори, де багато тварин можуть попити води. Стає більше бабок, бджіл та інших запилювачів. Місцева природа від цього виграє. Я не кажу, що в ідеї створення озер немає вад. Безумовно, є. Але користі для природи набагато більше».

За словами влади Вальє-де-Браво, на ці водойми немає дозволів. Вона хоче, щоб власників ретельно перевіряли й вимагали довести, що озера наповнюються дощами, а не місцевими джерелами.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Тепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Величезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: