29.08.2024
Телеканал NTD

В Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

В Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

Вирощування бамбука на підйомі в Уганді. Цю тенденцію підтримує і уряд. Бамбук можна використовувати як паливо,..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Вирощування бамбука на підйомі в Уганді. Цю тенденцію підтримує і уряд. Бамбук можна використовувати як паливо, що зменшить вирубування лісів. Також із нього можна робити предмети інтер’єру.

[Тага Нувагаба, власник фабрики]:

«Ми випускаємо мало виробів — не так багато, як треба було б. Робимо столи, стільці, а ще ручки з тих частин бамбука, які зазвичай не використовують. Робимо чашки, кубки та скульптури».

Бамбук — одна з рослин, що найбільш швидко ростуть. За добу може вирости на 75 сантиметрів. До того ж він досить невибагливий, зокрема до ґрунту.

Багато фермерів в Уганді відмовляються від евкаліпта на користь бамбука. Кажуть, що дохід можна отримувати вже через три роки після висадження, а плантація слугуватиме щонайменше 50 років.

[Джозеф Катумба, фермер]:

«Наші діти, онуки та правнуки зароблятимуть на цьому бамбуку. Тому ми перестали садити евкаліпт і перейшли на бамбук».

В Уганді з’явилися й розсадники бамбука. Рослини купують фермери. Тут продають усілякі види, завезені з Азії.

[Стів Тусіїме, власник розсадника бамбука]:

«У нас тут переважно бамбук, до того ж кількох видів. Кожен має історію, родовід, свою назву та різне призначення. Наприклад, у тому кутку росте гігантський бамбук. Він поширений в Азії. А в цьому кутку — інший бамбук, який поширений в Індії. Один з Індії, а інший із Китаю».

Одне бамбукове стебло коштує трохи менше ніж долар. Тому фермерам потрібно вирощувати багато бамбука, щоб заробити достатньо.

Влада Уганди хоче, щоб до 2029 року бамбукові плантації в країні охоплювали територію в 300 000 гектарів. Поки що їх площа не перевищує 500 гектарів.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНа Канарських островах протестують проти масового туризмуМарокко: лазні закриті, води немаєШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: