21.04.2024
Телеканал NTD

Містечко безпечного сну: порятунок для бездомних Лос-Анджелеса

Містечко безпечного сну: порятунок для бездомних Лос-Анджелеса

Бездомним Сільвестру та Мігелю було непросто стати на ноги. Але тепер виникла можливість поступово відновити нормальне..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Бездомним Сільвестру та Мігелю було непросто стати на ноги. Але тепер виникла можливість поступово відновити нормальне життя.

Вони були одними з тих бродяг, які заполонили вулиці Лос-Анджелеса. Згідно з підрахунками, їх кількість перевищує 75 тисяч осіб.

Але тепер чоловіки живуть в одному з двох наметових таборів, які відкрила одна благодійна організація. Це місце називають «містечком безпечного сну». До цього і Сильвестр, і Мігель щоночі боялися за своє життя.

[Мігель Мальдонадо, мешканець «містечка безпечного сну»]:

«До цієї програми я не міг спати на вулиці. Одне око розплющене, інше заплющене — постійно стежиш за своєю спиною. Тебе грабують, б’ють, а може, убивають, завдають тобі болю».

Містечками керує організація із Сан-Франциско. Сюди можна потрапити швидко, без жодної бюрократичної тяганини. Тут є душ, триразове харчування та цілодобове відеоспостереження.

[Керрі Белл, працівниця благодійної організації]:

«Ми надаємо нашим гостям повноцінне ліжко з подушками, вішалку для одягу та засоби гігієни. Ми надаємо їм тумбочку, зарядні станції, нічники, парасольки. Це просто безпечне місце, де вони зможуть знову звикнути до нормального життя в чистих умовах».

У містечку стоїть понад 80 наметів розміром десять на дванадцять метрів. Вони стійкі до негоди і встановлені на дерев’яних платформах. У кожному може розміститися одна або дві особи. Заселення проходить двічі на тиждень.

Певна стабільність допомогла і Сільвестру, і Мігелю. Обидва знайшли постійну роботу, а один скоро переїжджає до постійного помешкання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Містечко безпечного сну: порятунок для бездомних Лос-АнджелесаУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЧим пригощатимуть гостей «Оскара»У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіПарк з’явиться на естакаді в центрі Токіо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: