27.02.2024
Телеканал NTD

У передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селище

У передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селище

Символічний ключ від Олімпійського селища вручили голові оргкомітету Париж-24. Президент Франції Емманюель Макрон назвав цю подію..

Дата завантаження: 2024-04-27

video
2040149738

Символічний ключ від Олімпійського селища вручили голові оргкомітету Париж-24. Президент Франції Емманюель Макрон назвав цю подію символічною.

Селище розташоване за сім кілометрів від центру Парижа й охоплює площу 52 гектари. Тут 82 будинки. Для спортсменів підготували 3000 квартир. На будівництво пішло майже два мільярди євро. Працювало 4000 осіб.

[Емманюель Макрон, президент Франції]:

«Я знаю, що це дуже емоційний день для всіх вас. І я хочу сказати, як усі ми пишаємося, як я пишаюся виконаною вами роботою. Ви зробили це вчасно, у межах бюджету, дотрималися екологічних та соціальних стандартів. Спортсменів під час Ігор чекають найкращі умови».

Село прийме понад 14 000 спортсменів та працівників. Потім тут оселиться 9000 учасників Паралімпійських ігор.

Тут цілодобово працюватиме їдальня. За день у ній зможуть готувати 40 тисяч порцій.

Для зручності атлетів збудували фітнес-центр із тренажерами, а також дві сауни. Також є сім тренувальних майданчиків для різних видів спорту.

Водночас на території відкриється лікарня та антидопінговий центр. Для пересування селом закупили 200 велосипедів. Також ходитимуть електричні автобуси.

[Емманюель Макрон, президент Франції]:

«Ми беремо участь у пригоді століття, бо знаємо, що Олімпійські та Паралімпійські ігри (у нас) відбудуться вперше за сто років».

Після Олімпіади селище перетворять на житловий район, розрахований на 6000 осіб. Тут буде дві школи, шумозахисна стіна, велосипедні доріжки, що ведуть до Парижа, та новий міст через Сену. В офісних будівлях зможе працювати 6000 працівників.
Коротке посилання на цю сторінку:

У передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиСрібна шахта відродила занепале боснійське містоООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Як Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: