27.08.2024
Телеканал NTD

У Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

У Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Тоді як наближається кульмінація знаменитого карнавалу, у Ріо-де-Жанейро загострюється й надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров'я...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тоді як наближається кульмінація знаменитого карнавалу, у Ріо-де-Жанейро загострюється й надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров’я. Тут намагаються стримати спалах денге — вірусу, який переносять комарі.

Карнавал не скасували, проте вживають заходів безпеки. У місті створено тимчасові центри невідкладної допомоги з місцями для заражених денге.

Влада також запаслася обладнанням для розпорошення інсектицидів.

На вулицях спеціальні команди оглядають смітники, шукаючи місця розмноження комарів.

[Гіслен Матеус, керівниця групи з дезінсекції]:

«Вази для рослин та й будь-яка посудина, у якій збирається стояча вода, є проблемою через розмноження цих комарів».

З початку 2024 року в муніципалітеті зареєстрували понад 10 000 випадків захворювання на гарячку денге. Водночас проблема загальнонаціональна. Принаймні чотири штати через лихоманку вже оголосили надзвичайну ситуацію.

У більшості хворих на гарячку денге симптоми не розвиваються. Але за важких форм підвищується температура, виникає біль у тілі, нудота, з’являється висип. У такому разі хвороба може стати смертельною.

[Лівія Фарід, пацієнтка]:

«Учора в мене дуже боліло тіло й голова. Сьогодні я прокинулася, і мені стало гірше, тому вирішила піти до лікаря. Від болю я не могла дихати».

На вулицях місцевим жителям і туристам пропонують безплатно нанести на ноги репелент.

[Таліта Олівейра, жителька Бразилії]:

«Я використовую його часто, а зараз ще частіше. Це наш обов’язок для профілактики».

У березні 2023 року Бразилія схвалила вакцину проти денге й стала першою країною у світі, яка запропонувала препарат через систему громадського здоров’я.

Цього року буде щеплено понад три мільйони осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)У Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: