18.10.2024
Телеканал NTD

На гірськолижних курортах Австрії заготовляють сніг про запас

На гірськолижних курортах Австрії заготовляють сніг про запас

На австрійських гірськолижних курортах Лойташ і Зефельд-ін-Тіроль сніг заготовляють про запас. Це дає змогу не залежати..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

На австрійських гірськолижних курортах Лойташ і Зефельд-ін-Тіроль сніг заготовляють про запас. Це дає змогу не залежати від погоди та планувати зимовий сезон. Його відкривають уже в листопаді.

[Еліас Вальсер, гендиректор туристичної асоціації]:

«Ще минулої зими, коли було дуже холодно, ми підготували цю гору снігу, яку ви бачите за мною. Саме в цей час ми робимо сніг, а також знімаємо сніг з лижної траси. Навесні ці гори снігу засипають трісками».

На сніг укладають приблизно пів метра трісок. Цього достатньо, щоб він зберігався впродовж усього літа. Він осідає та ущільнюється. Приблизно 10–15 % його обсягу тане.

Сніг лежить під трісками до початку листопада. Коли настають холоди, його вкладають на лижну трасу.

[Еліас Вальсер, гендиректор туристичної асоціації]:

«Завдяки такому підходові можна планувати початок сезону катання на лижах. Без проблем можна кататися вже в листопаді, а були зими, коли ми відкривали лижну трасу лише перед Різдвом».

Траса для бігових лиж у Лойташі простягається майже на два кілометри. Попри помірну температуру та ще зелені ліси, лижники можуть кататися вже із 17 листопада.

Цю технологію застосовують із 2015 року. Цього літа тут зберегли коло 10 000 кубометрів снігу.

На підготовку снігової траси йде чотири дні.

[Еліас Вальсер, гендиректор туристичної асоціації]:

«Клімат змінюється. Зими вже не такі передбачувані. Природного снігового покриву стає менше. Саме тому багато років тому ми вирішили заготовляти сніг для бігових лижних трас, бо для виробництва снігу потрібні відповідні температури».

Завдяки використанню трісок, весь процес — екологічний. До роботи залучають місцевих фермерів із тракторами.
Коротке посилання на цю сторінку:

На гірськолижних курортах Австрії заготовляють сніг про запасУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяКовбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: