27.06.2024
Телеканал NTD

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з нідерландською..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з нідерландською автомобільною корпорацією Stellantis. Воно вироблятиме й продаватиме електрокари за межами Китаю.

Stellantis оголосила про стратегічне партнерство з Leapmotor торік у жовтні. Вона вклала 1,5 мільярда євро на купівлю 21 % акцій китайської компанії. Зараз європейській корпорації належить 51 % акцій, а Leapmotor — 49 %.

Голова Leapmotor каже, що альянс зі Stellantis дасть його компанії доступ до широкої закордонної мережі розповсюдження та збуту товарів, а також до європейських заводів.

[Чжу Цзянмін, директор компанії Leapmotor]:

«Політична й регіональна невизначеність у майбутньому, імовірно, зробить неминучим глобальне виробництво електромобілів китайських брендів».

Ці слова пролунали після того, як адміністрація Байдена оголосила про підвищення мит на електромобілі, літієві акумулятори, сонячні батареї, алюміній та інші товари з Китаю. І США, і Європа звинувачують Китай у надвиробництві електрокарів та штучному заниженні їхніх цін під час продажу на закордонних ринках.

[Чжоу Ліцзюнь, аналітик Науково-дослідного інституту Іче]:

«У Китаї добре розвинене виробництво автомобілів, особливо на електродвигунах. Багато автомобільних компаній хочуть не лише захопити китайський ринок, а й конкурувати на світовому ринку, особливо на європейському».

На думку китайських аналітиків, за найближчі 20–30 років великі компанії з КНР, такі як Geely, BYD і Chery, спробують створити альянс із європейськими виробниками, щоб зайняти ринок Європи.

Водночас Stellantis та Leapmotor не кажуть, де вироблятимуть електромобілі. Відомо лише, що в продаж надійде хетчбек T03 та кросовер C10. Уже у вересні їх побачать покупці в дев’ятьох країнах: Бельгії, Франції, Італії, Німеччині, Греції, Нідерландах, Румунії, Іспанії та Португалії. Упродовж трьох років на європейський ринок вийдуть три нові моделі.

T03 та C10 ще продаватимуть у Південній Америці, Африці, Індії, Азійсько-Тихоокеанському регіоні та на Близькому Сході.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у ЄвропіАвтомобільна промисловість у Марокко готується до ери електромобілівНовий Fiat Grande Panda вступає в боротьбу з китайськими електрокарамиУ Єгипті вперше з’явилася служба електричних таксіРалі OneLife: 70 суперкарів іменитих брендів приїхали до столиці КосоваЛегендарне купе Alfa Romeo показали на березі озера Комо в ІталіїПекінський автосалон — 2024: новинки від Porsche, Mini та FordВінтажні авто взяли участь у ралі в АргентиніКитайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: