29.10.2024
Телеканал NTD

Темпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися

Темпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися

Швидкість утрати незайманих лісів у тропіках торік зменшилася на 9 %, як порівняти з 2022 роком...

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Швидкість утрати незайманих лісів у тропіках торік зменшилася на 9 %, як порівняти з 2022 роком. Такого висновку дійшли дослідники «Всесвітньої лісової варти». Однак вони зазначають, що масштаби знищення досі високі.

Торік світ утратив близько 37 000 квадратних кілометрів незайманих тропічних лісів. Це дорівнює площі Швейцарії чи американського штату Меріленд. Тоді як в одних країнах темпи вирубування лісів сповільнилися, в інших вони прискорилися.

[Мікаела Вейсс, директор «Всесвітньої лісової варти»]:

«Цього року ми виявили, що швидкість зникнення незайманих лісів у Бразилії та Колумбії значно сповільнилася. Але, на жаль, цього недостатньо, щоби фактично знизити загальний рівень зникнення лісів. У Болівії, Нікарагуа та Лаосі ліс почав зникати швидше».

Бразилія, Демократична Республіка Конго та Болівія очолили рейтинг тропічних країн із найбільшою втратою лісів. І це попри те, що вирубування в Бразилії вдалося зменшити на 36 %.

У сусідній Колумбії втрата лісів зменшилася на 49 %. Президент Густаво Петро зробив охорону довкілля ключовою частиною мирного процесу зі збройними угрупованнями, що діють у джунглях.

Знищення лісів у Демократичній Республіці Конго трималося на відносно стабільному, але високому рівні: приблизно 5000 квадратних кілометрів щороку.

У Болівії третій рік поспіль були рекордно високі втрати незайманих лісів — 27 %. Це пояснюють пожежами та вирубуванням лісів під поля.

Загалом вирубування лісів у всьому світі збільшилося на 3,2 %. За цим показником лідирує Бразилія, Індонезія та Болівія. За ними йде Демократична Республіка Конго.

А втрата лісового покриву загалом збільшилася на 24 %, здебільшого через масштабні лісові пожежі в Канаді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Темпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСрібло в Єгипті — нове золотоШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: