21.12.2024
Телеканал NTD

Церква в Мехіко перетворилася на перевалковий пункт для мігрантів

Церква в Мехіко перетворилася на перевалковий пункт для мігрантів

Одна зі старовинних церков Мехіко опинилася в епіцентрі міграційної кризи. Тисячі мігрантів використовують її як перевалковий..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Одна зі старовинних церков Мехіко опинилася в епіцентрі міграційної кризи. Тисячі мігрантів використовують її як перевалковий пункт на шляху на північ, до США.

На території церкви Богоматері Самотності розмістилося наметове містечко. Місцеві жителі — вихідці з різних країн Латинської Америки, переважно з Венесуели та з Гаїті.

Удень у церкві XVII століття, збудованій за часів конкістадорів, збираються парафіяни. А вночі до неї заходить до 1300 мігрантів, щоби пережити чергову ніч.

[Беніто Хав’єр, служитель церкви]:

«Ми брали до 1300 мігрантів. Завжди по різному. Нині 600–700 осіб. Але в деякі дні їх більше».

Прогулянка наметовим містечком дає уявлення про те, у яких умовах живуть люди. Маленькі діти граються на землі біля відкритого вогню, на якому готують їжу. Тут же мігранти миються та стрижуться.

Деякі з цих людей чекають на прийом у посольстві США. Сподіваються дістати легальний дозвіл на в’їзд.

[Девід Родрігес, мігрант із Венесуели]:

«Ми чекали три місяці. Живемо в поганих умовах. 20 осіб в одній кімнаті, жодної приватності. Води немає, усюди щури. Жахливо. Скрізь сморід».

Мігрантський табір виник два місяці тому. Багато мігрантів каже, що їх пограбували, деякі розповідають про напади.

[Соранджель Фермін, мігрантка з Венесуели]:

«Процес дуже довгий. Ми тут уже три місяці. Реєструємось у додатку. Але на зустріч потрапити складно. Ми потерпаємо від дощу, різних проблем: дітей викрадають, жінок гвалтують. Це дикі джунглі».

Церква розташована за кілька хвилин їзди від центру міста.
Коротке посилання на цю сторінку:

Церква в Мехіко перетворилася на перевалковий пункт для мігрантівУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Вірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: