27.11.2024
Телеканал NTD

Церква в Мехіко перетворилася на перевалковий пункт для мігрантів

Церква в Мехіко перетворилася на перевалковий пункт для мігрантів

Одна зі старовинних церков Мехіко опинилася в епіцентрі міграційної кризи. Тисячі мігрантів використовують її як перевалковий..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Одна зі старовинних церков Мехіко опинилася в епіцентрі міграційної кризи. Тисячі мігрантів використовують її як перевалковий пункт на шляху на північ, до США.

На території церкви Богоматері Самотності розмістилося наметове містечко. Місцеві жителі — вихідці з різних країн Латинської Америки, переважно з Венесуели та з Гаїті.

Удень у церкві XVII століття, збудованій за часів конкістадорів, збираються парафіяни. А вночі до неї заходить до 1300 мігрантів, щоби пережити чергову ніч.

[Беніто Хав’єр, служитель церкви]:

«Ми брали до 1300 мігрантів. Завжди по різному. Нині 600–700 осіб. Але в деякі дні їх більше».

Прогулянка наметовим містечком дає уявлення про те, у яких умовах живуть люди. Маленькі діти граються на землі біля відкритого вогню, на якому готують їжу. Тут же мігранти миються та стрижуться.

Деякі з цих людей чекають на прийом у посольстві США. Сподіваються дістати легальний дозвіл на в’їзд.

[Девід Родрігес, мігрант із Венесуели]:

«Ми чекали три місяці. Живемо в поганих умовах. 20 осіб в одній кімнаті, жодної приватності. Води немає, усюди щури. Жахливо. Скрізь сморід».

Мігрантський табір виник два місяці тому. Багато мігрантів каже, що їх пограбували, деякі розповідають про напади.

[Соранджель Фермін, мігрантка з Венесуели]:

«Процес дуже довгий. Ми тут уже три місяці. Реєструємось у додатку. Але на зустріч потрапити складно. Ми потерпаємо від дощу, різних проблем: дітей викрадають, жінок гвалтують. Це дикі джунглі».

Церква розташована за кілька хвилин їзди від центру міста.
Коротке посилання на цю сторінку:

Церква в Мехіко перетворилася на перевалковий пункт для мігрантівНародні цілителі допомагають розв’язувати проблему ВІЛ у Південній АфриціПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на кавуЧи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР КонгоКНДР запустила кулі з екскрементами на територію Південної КореїСпека, урагани та відключення світла: кубинців чекає непросте літоУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаУ Китаї дедалі частіше влаштовують дорогі собачі весілляЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активності

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: