05.05.2024
Телеканал NTD

Науковці показали вплив мистецтва на мозок у реальному часі

Науковці показали вплив мистецтва на мозок у реальному часі

Новий проєкт поєднав мистецтво та науку, щоби показати, як стимулюється наш мозок, коли ми бачимо гарну..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Новий проєкт поєднав мистецтво та науку, щоби показати, як стимулюється наш мозок, коли ми бачимо гарну картину.

Люди, які відвідують галерею Курто, що в Лондоні, можуть випробувати цю технологію і побачити власні емоції в режимі реального часу.

[Ахмад Бей, нейробіолог]:

«Візуалізація, яку вони вигадали, — насправді чудовий спосіб показати цей вимірюваний нами сигнал у гарній та живій формі. Інакше він міг би бути нудним».

Учасники експерименту надівали спеціальний обруч, який перетворював найслабші електричні сигнали їхнього мозку на візуалізацію.

[відвідувачка виставки]:

«Це справді цікаво. Я просто як завжди дивилася на картину, а потім побачила, який вигляд це має на екрані. Просто приголомшливо».

Дослідження показали, що вигляд чогось гарного спричинює викид дофаміну в мозку. А це зумовлює добре самопочуття.

[Ахмад Бей, нейробіолог]:

«Якщо знаходиш красу у творі мистецтва, це активує передню частину мозку. А ця частина збігається з ділянками, на які зазвичай орієнтовані клінічні методи лікування таких захворювань, як депресія. Це також ділянка, у якій передаються сигнали, що відповідають за задоволення й концепцію власного “я”. Тож там багато чого відбувається. Дивно, що мистецтво зачіпає ту ж ділянку».

Дослідження провели на замовлення фонду, який хоче надихнути частіше ходити до галереї. Опитування показують, що 40 % британців ходить до музеїв рідше ніж один раз на рік. Водночас 95 % погоджуються, що відвідувати галереї корисно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Науковці показали вплив мистецтва на мозок у реальному часіУ Дубаї корали вирощують по-новомуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: