05.02.2024
Телеканал NTD

Чи допоможе синтетична шкіра знайти шляхи лікування екземи

Чи допоможе синтетична шкіра знайти шляхи лікування екземи

Це вирощений у лабораторії синтетичний зразок зараженої шкіри. Британскі науковці кажуть, що він допоможе знайти методи..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Це вирощений у лабораторії синтетичний зразок зараженої шкіри.

Британскі науковці кажуть, що він допоможе знайти методи лікування екземи.

[Емі Грейсон, науковий співробітник Шеффілдського університету Галлам]:

«Ми створюємо модель запаленої шкіри та вивчаємо, чим вона відрізняється від нормальної. Також дивимося, як із нормальною та запаленою шкірою взаємодіють бактерії».

Синтетичну шкіру створювали й раніше. Однак це перша, яка максимально наближена до реальних проблем хворих.

Мета дослідження — удосконалити штучну шкіру, яка імітуватиме не лише всі шари людської шкіри, а і її мікробіом, зокрема бактерії, гриби та віруси.

[Емі Грейсон, науковий співробітник Шеффілдського університету Галлам]:

«Ми створюємо запалену модель, типову для атопічного дерматиту. А потім розміщуємо на моделі бактерії здорової шкіри. Попередні моделі в минулому використовували тільки запалену шкіру, але вони не враховували, що мікробіом впливає на те, як шкіра росте».

Уже 20 років у Євросоюзі діє заборона на випробування косметичних засобів на тваринах. З цією шкірою косметичні та фармацевтичні компанії зможуть проводити точніші тести.

[Джим Ленгрідж, голова відділу медичних наук науково-дослідної компанії]:

«Це дає змогу досліджувати шари штучної шкіри, щоб точно визначити глибину проникнення різних ліків і різних молекул у ці ділянки штучної шкіри».

Екзема –- це запальне захворювання шкіри, від якого страждає понад 200 мільйонів людей у ​​всьому світі. Хворим часто важко визначити, що спричиняє загострення та яке лікування застосовувати.

Дослідники сподіваються, що новий підхід допоможе зрозуміти, як працюють різні препарати та як ефективно лікувати запалення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи допоможе синтетична шкіра знайти шляхи лікування екземиДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстеньНАСА повідомило, як поверне астронавтів, що застрягли на орбітіЯк робота навчили літати з реактивним ранцемУчені виявили найбільші плазмові струмені чорних дір за всю історію спостереженьДрони допомагають угорським науковцям спостерігати за рідкісними кіньми ПржевальськогоСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїУ Японії розробили прилад, який запобігає тепловому ударовіБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: