01.03.2024
Телеканал NTD

Ізраїль показав відео з підвалу дитячої лікарні в Газі

Ізраїль показав відео з підвалу дитячої лікарні в Газі

Ізраїльська армія поділилася відео та фото з підвалу дитячої лікарні в Газі. Тут, як кажуть військовики,..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Ізраїльська армія поділилася відео та фото з підвалу дитячої лікарні в Газі. Тут, як кажуть військовики, ХАМАС мав склад зброї. Також знайшли свідчення того, що тут тримали ізраїльських заручників, яких бойовики викрали 7 жовтня.

[Даніель Хагарі, спікер армії Ізраїлю]:

«Під лікарнею, у підвалі, ми виявили командно-контрольний центр ХАМАСу, жилети терористів-смертників, гранати, АК-47, автомати, вибухові пристрої, РПГ та іншу зброю, комп’ютери, гроші тощо».

Також було виявлено стільці з мотузками та списки, у яких відмічено дні, починаючи з 7 жовтня.

[Даніель Хагарі, спікер армії Ізраїлю]:

«Ми евакуювали лікарню разом із пацієнтами. Бойовики могли піти з пацієнтами, вони могли втекти через тунелі. Є свідчення, що з ними були заручники».

Також військовики показали тунель, який, за їхніми словами, вів до будинку одного з високопосадовців ХАМАСу.

Водночас збройне крило палестинського угруповання через катарських посередників заявило, що готове звільнити до 70 ізраїльських жінок і дітей, яких утримують у Секторі Гази, в обмін на п’ятиденне перемир’я.

В аудіозаписі представник ХАМАСу Абу Убайда заявив, що перемир’я має означати повне припинення вогню та надання гуманітарної допомоги на всій території Гази.

ООН каже, що нестача пального в анклаві призведе до повного відключення зв’язку й до зупинення доставляння допомоги вже найближчим часом. Про це заявив голова офісу ООН із координації гуманітарних питань на палестинських територіях Андреа де Доменіко.

З його слів, через виснаження запасів пального та ліків життя мешканців Гази «висить на волосині».
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль показав відео з підвалу дитячої лікарні в ГазіМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониВ Україні новий головнокомандувач

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: