27.10.2024
Телеканал NTD

Зразок породи з астероїда Бенну виставили на огляд у США

Зразок породи з астероїда Бенну виставили на огляд у США

Камінчик із космосу став головним експонатом нової виставки в Національному музеї природничої історії у Вашингтоні. Її..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Камінчик із космосу став головним експонатом нової виставки в Національному музеї природничої історії у Вашингтоні. Її присвячено навколоземному астероїдові Бенну та місії OSIRIS-Rеx.

У вересні цього року міжпланетна станція доставила з Бенну на Землю зразки ґрунту. Шматок породи завбільшки вісім міліметрів та вагою 143 міліграми віддали музею.

Науковці НАСА вже дослідили ґрунт з Бенну й виявили воду та вуглець. Зі слів фахівців, ці речовини потрібні для розвитку життя.

[Тім Маккой, куратор музею]:

«(Така сполука) принесла воду на нашу планету, принесла вуглець та органічні молекули. І наша мета — розшифрувати, як усе це формувало Землю, на якій ми живемо».

Космічний камінь перебуває в спеціальному герметичному контейнері в чистому азотному середовищі. Будь-коли зразок можна повернути в лабораторію для дослідження.

На виставці також виставлено макети ракети-носія «Атлас V» та космічного апарата OSIRIS-Rex.

Астероїд Бенну — найнебезпечніший об’єкт для Землі. Він може зіткнутися з нею у 2182 році. Імовірність — 0,04 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зразок породи з астероїда Бенну виставили на огляд у СШАРоботи, дрони та штучний інтелект: у Марокко проходить технологічний ярмарокІталійський гуманоїд дебютував у СШАВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараРожевий шум, можливо, допомагає міцніше спатиЯк вітаються слониУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівУ Помпеях на стінах будівлі знайшли дитячі малюнки віком 2000 роківКомахоподібний робот вивчатиме печери МарсаБетон із кави: австралійські науковці знайшли корисне застосування кавовій гущі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: