10.07.2024
Телеканал NTD

Зразок породи з астероїда Бенну виставили на огляд у США

Зразок породи з астероїда Бенну виставили на огляд у США

Камінчик із космосу став головним експонатом нової виставки в Національному музеї природничої історії у Вашингтоні. Її..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Камінчик із космосу став головним експонатом нової виставки в Національному музеї природничої історії у Вашингтоні. Її присвячено навколоземному астероїдові Бенну та місії OSIRIS-Rеx.

У вересні цього року міжпланетна станція доставила з Бенну на Землю зразки ґрунту. Шматок породи завбільшки вісім міліметрів та вагою 143 міліграми віддали музею.

Науковці НАСА вже дослідили ґрунт з Бенну й виявили воду та вуглець. Зі слів фахівців, ці речовини потрібні для розвитку життя.

[Тім Маккой, куратор музею]:

«(Така сполука) принесла воду на нашу планету, принесла вуглець та органічні молекули. І наша мета — розшифрувати, як усе це формувало Землю, на якій ми живемо».

Космічний камінь перебуває в спеціальному герметичному контейнері в чистому азотному середовищі. Будь-коли зразок можна повернути в лабораторію для дослідження.

На виставці також виставлено макети ракети-носія «Атлас V» та космічного апарата OSIRIS-Rex.

Астероїд Бенну — найнебезпечніший об’єкт для Землі. Він може зіткнутися з нею у 2182 році. Імовірність — 0,04 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зразок породи з астероїда Бенну виставили на огляд у СШАМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років тому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: