09.11.2024
Телеканал NTD

Морським котикам у південній Атлантиці нічого їсти через брак криля

Морським котикам у південній Атлантиці нічого їсти через брак криля

Антарктичні морські котики можуть опинитися на межі вимирання. Річ у тім, що їм стало важче прогодуватися...

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Антарктичні морські котики можуть опинитися на межі вимирання. Річ у тім, що їм стало важче прогодуватися. Команда британської антарктичної служби спочатку зауважила, що їх значно менше, ніж вважалося раніше: не 5,5, а 3,5 мільйона./ що їх на 2 мільйони менше, ніж уважалося — усього 3,5 мільйона.

Потім учені провели ретельніші дослідження на острові Південна Джоржія. Внаслідок яких виявили, що морським котикам часом нічого їсти, бо у водах поменшало криля.

[Жауме Форкада, провідний автор звіту]:

«Це невеликі організми, схожі на креветки, які вважаються найчисельнішими представниками свого виду на планеті. Криля поменшало, особливо в період розмноження морських котиків. А вони покладаються на нього, коли вигодовують дитинчат. Їхній життєвий цикл повністю змінився через брак криля».

Колись на морських котиків полювали заради шкіри. На початку ХХ століття їм загрожувало зникнення. Але коли вид узяли під захист, популяція швидко відновилася.

Тепер їм загрожує виснаження запасів продовольства.

Іноді криль перебуває надто далеко від берегів, де розмножуються тюлені.

[Жауме Форкада, провідний автор звіту]:

«Епізоди браку їжі почастішали. І ми зібрали докази цього. Наприклад, за останні п’ять років було чотири невдалі роки, коли криля не було зовсім чи було обмаль».

Наразі популяція морських котиків у цьому регіоні здається здоровою. Проте автори доповіді попереджають, що ситуація може погіршати.

Криль – також важливе джерело їжі для інших морських мешканців, таких як горбаті кити. Скорочення популяції цих ракоподібних може призвести до проблем у всій екосистемі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Морським котикам у південній Атлантиці нічого їсти через брак криляЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDУ Дубаї корали вирощують по-новомуВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: