27.07.2024
Телеканал NTD

У Помпеях на стінах будівлі знайшли дитячі малюнки віком 2000 років

У Помпеях на стінах будівлі знайшли дитячі малюнки віком 2000 років

Що малювали на стінах давньоримські діти в Помпеях, дізналися археологи. Вони знайшли стіну із зображеннями гладіаторів,..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Що малювали на стінах давньоримські діти в Помпеях, дізналися археологи. Вони знайшли стіну із зображеннями гладіаторів, мисливців та борців. Малюнки зроблені вугіллям.

Перш ніж робити висновки про авторів малюнків, археологи проконсультувалися із психологами з Неаполітанського університету.

[Габріель Цухтрігель, директор археологічного комплексу «Помпеї»]:

«Ці малюнки зробили маленькі діти віком шести–семи років. Про це свідчать людські постаті, схожі на головоногих молюсків. Ноги та руки в них ростуть прямо з голови».

Так малюють і сучасні діти. На думку археологів, малюнки зробила або одна дитина, або кілька.

[Габріель Цухтрігель, директор археологічного комплексу «Помпеї»]:

«Але це ще не все. Один із них приклав до стіни руку й вугіллям обвів її контури».

На малюнках зображений бій гладіаторів, змагання борців, люди, які грають у м’яч, а також мисливці, які переслідують тварин, можливо, кабанів. Експерти вважають, що малі художники були свідками таких сцен.

У розкопаній будівлі також знайшли фрески. На одній зображено дитину в одязі з капюшоном. Можливо, це син господарів. Біля входу в дім виявили два скелети — чоловіка та жінки. Вони загинули під час виверження Везувію.

Це лихо сталося в 79 році. Виверження знищило Помпеї, Геркуланум, Оплонтіс та вілли Стабій. У Помпеях — у будинках та на вулицях — загинуло приблизно 2000 осіб. Але точну кількість жертв визначити складно. За межами міста досі знаходять останки тих, хто намагався врятуватися.

 
Коротке посилання на цю сторінку:

У Помпеях на стінах будівлі знайшли дитячі малюнки віком 2000 роківНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити лісиДослідниця на каяку допомагає контролювати здоров’я канадських річокКенійський стартап виготовляє 3D-друковані протезиНапрочуд повний скелет динозавра показали в ДаніїБіонічну «м’яку» стопу розробили в ІталіїЯк вітаються слониНовий вид динозавра: предок трицератопсаУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: