27.04.2024
Телеканал NTD

Метелики, бджоли та жуки: у Німеччині починається сезон підрахунку комах

Метелики, бджоли та жуки: у Німеччині починається сезон підрахунку комах

Це зелений газон між Музеєм природознавства та жвавою вулицею в Берліні. Тут, немов у лісі, пурхають..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Це зелений газон між Музеєм природознавства та жвавою вулицею в Берліні. Тут, немов у лісі, пурхають метелики, літають бджоли та оси та повзають жуки. Такі куточки природи в усій Німеччині скоро стануть місцем підрахунку комах.

Проєкт під назвою «Літо комах» розпочала спілка охорони природи та біорізноманіття країни. Брати участь може будь-хто.

[Даніела Францізі, керівниця проєкту «Літо комах»]:

«Ми вигадали проєкт “Літо комах” у 2018 році, бо вважаємо, що це гарна справа, коли люди виходять на природу, коли цікавляться тим, які види комах живуть навколо».

Людям пропонують упродовж години рахувати комах, яких вони побачать у радіусі десяти метрів від себе. Дослідження можна проводити в лісі, парку, на міській вулиці, у себе в саду або навіть на балконі, де є рослинність.

[Даніела Францізі, керівниця проєкту «Літо комах»]:

«До таких місць, як приватний садок чи балкон, ученим здебільшого не потрапити. Мало хто зможе проводити там дослідження. Тому те, що люди можуть присвятити цьому завданню годину свого часу, дуже цінно».

Комахи — важлива складова екосистеми. Вони запилюють рослини, а також є їжею для птахів, амфібій та дрібних ссавців. А коли вмирають, стають органічним добривом.

Організатори пропонують учасникам проєкту скористатися застосунком або роздрукувати спеціальний бланк. За їх допомоги можна ідентифікувати комах. Потім слід записати, скільки їх знайдено.

«Літо комах» проходить двічі на рік — з 31 травня до 9 червня та з 2 по 11 серпня. Багато хто охоче приєднується до дослідження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Метелики, бджоли та жуки: у Німеччині починається сезон підрахунку комахНауковці відкрили, що кашалоти використовують для спілкування щось на зразок азбуки МорзеЦілий «ліс метеликів» із Танзанії оселився в тропічній оранжереї в ІталіїДослідниця на каяку допомагає контролювати здоров’я канадських річокБетон із кави: австралійські науковці знайшли корисне застосування кавовій гущіНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціЄКА відібрало студентів, які полетять у космосРоботи, дрони та штучний інтелект: у Марокко проходить технологічний ярмарокЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті Землі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: