09.11.2024
Телеканал NTD

Стародавні наскельні малюнки оголила Амазонка після обміління

Стародавні наскельні малюнки оголила Амазонка після обміління

Вирізані в камені людські обличчя виявили на скелях уздовж річки Амазонки. Вони оголилися після падіння рівня..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Вирізані в камені людські обличчя виявили на скелях уздовж річки Амазонки. Вони оголилися після падіння рівня води через посуху. Наскельним малюнкам приблизно дві тисячі років.

Такі малюнки помічали й раніше, але тепер їх побільшало. Це допоможе археологам установити їхнє походження.

[Хаме де Сантана Олівейра, археолог]:

«У цьому місці є свідчення проживання доколумбових громад. Це археологічний об’єкт, який ми вважаємо вкрай важливими через різноманітність наявних матеріалів».

На одній із ділянок скелі видно гладкі борозни. Дослідники припускають, що їх робили корінні жителі, щоб гострити стріли й списи ще задовго до приходу європейців.

Ця скеляста місцевість, що на північному березі Амазонки, називається Понто-дас-Лахес. Вона розташована біля злиття річок Ріо-Негро та Солімойнс.

[Хаме де Сантана Олівейра, археолог]:

«Поблизу річки більше наскельних малюнків. Вони вирізняються різноманітністю. Деякі з них — антропоморфні зображення, тобто людські постаті. Інші — прямокутної форми, треті — овальної».

Ця знахідка проливає світло на життя найбільш ранніх мешканців цього регіону, яке наразі маловивчене.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стародавні наскельні малюнки оголила Амазонка після обмілінняЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: