10.12.2024
Телеканал NTD

Камери зі штучним інтелектом допомагають помічати в басейнах людей, що тонуть

Камери зі штучним інтелектом допомагають помічати в басейнах людей, що тонуть

У цьому басейні німецького міста Гомбург за плавцями пильно стежать не лише рятувальники, а й штучний..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

У цьому басейні німецького міста Гомбург за плавцями пильно стежать не лише рятувальники, а й штучний інтелект. Для запобігання нещасним випадкам встановлено підводні камери й адаптивну систему зі ШІ. Її вважають першою такою в Німеччині.

Комп’ютерна система камер дістала назву SwimEye. Вона має швидко виявляти людей, що тонуть. Загалом камер сім. Усі відеосигнали надходять у диспетчерську, а також прямо на телефони рятувальників.

[Маттіас Манн, працівник басейну]:

«Система розпізнає, що з людиною щось не так, і видає попередження. На телефоні з’являється червоний сигнал тривоги, який сповіщає, що в спортивному чи звичайному басейні хтось тоне. Тоді черговий перевіряє це на моніторі й може розпочати рятувальні заходи».

Камери працюють постійно, але непокоїтися за захист своєї приватності не варто. Записи зберігаються лише в разі тривоги, а потім надходять до поліції, якщо є потреба в розслідуванні.

[Маттіас Манн, працівник басейну]:

«Якщо система виявляє надзвичайну ситуацію, коло 30 секунд усієї події записується, і потім може бути опубліковано за наказом поліції».

У басейні кажуть, що відколи встановили систему, зареєстровано лише одну помилкову тривогу. Програма постійно навчається й уже може відрізнити людину від ляльки.

[Сахар Ібрагім, рятувальниця]:

«Я дивлюся на цю систему не як на конкурента, а як на підтримку для нас. Одначе, ми не покладаємося виключно на неї, а, як і раніше, стежимо за відвідувачами».

Відвідувачам нова система сподобалася.

[відвідувачка]:

«Рятувальники чудово справляються зі своєю роботою, але це ще одне доповнення».

[відвідувачка]:

«Я ходжу плавати щодня, і завжди щось може статися. Я рада, що за нами стежитиме щось таке».

Систему вже використовують у басейнах Скандинавії та Швейцарії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Камери зі штучним інтелектом допомагають помічати в басейнах людей, що тонутьЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєУ Дубаї корали вирощують по-новому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: