10.03.2024
Телеканал NTD

Твори мистецтва, створені ШІ, показали в Гонконгу

Твори мистецтва, створені ШІ, показали в Гонконгу

Ці роботи створили не люди, а штучний інтелект і нейронні мережі. Різноманітні кольорові візерунки, лабіринти й..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Ці роботи створили не люди, а штучний інтелект і нейронні мережі. Різноманітні кольорові візерунки, лабіринти й інсталяції на екранах показали на гонконгському ярмарку цифрового мистецтва.

Один із головних творів — цифрова композиція «Квантова трансцендентність». Симетрія і постійний рух залучають глядачів до подорожі лабіринтом квітів та до візуальної медитації.

[Девід Арієв, американський художник]:

«Люди можуть зупинитися й злитися зі Всесвітом. Мене надихають духовні образи, природа. Усе це відбувається в нескінченних дзеркальних кімнатах. А в 3D я можу розтягувати й викривлювати зображення набагато більше, ніж у реальному житті».

На виставці демонструють роботи провідних цифрових художників з усього світу. На ній досліджують межі між художньою творчістю, створеною людьми, та штучним інтелектом.

[Джиліан Говард, директор міжнародного ярмарку Digital Art Fair]:

«Це мистецтво, де речі створюють за допомогою технологій. Це може бути художній твір, картина чи фотографія. Людині не властиво створювати речі, не застосовуючи рук, тому у відвідувачів виникають запитання. Але якщо замислитись, то ми вже давно це робимо. Тож, гадаю, це просто питання часу, адаптації».

Інсталяція тайвансько-американського художника з Гонконгу Джонатана Джея Лі «Не поспішай» натхнена неоновими вогнями міста.

[Джонатан Джей Лі, художник]:

«Інструменти штучного інтелекту насправді просто допомагають творити. Знаю, що це може вплинути на бізнес художників та ілюстраторів. Та вірю, що найліпші з них до цього пристосуються. З технічного погляду, штучний інтелект може робити речі, які, справді, вражають».

З миті відкриття у 2021 році ярмарок об’єднує художників, шанувальників мистецтва й колекціонерів, які цікавляться творами цифрового мистецтва.

[Джиліан Говард, директор міжнародного ярмарку Digital Art Fair]:

«Це дуже новий вид мистецтва. І, повірте мені, багато артдилерів та експертів знають про цифрове мистецтво. Однак їм треба багато часу, щоб зрозуміти нові тенденції».

У виставці беруть участь 20 галерей з Азії, Європи та Америки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Твори мистецтва, створені ШІ, показали в ГонконгуНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: