20.04.2024
Телеканал NTD

Індійські стартапи показали свої розробки на виставці дронів

Індійські стартапи показали свої розробки на виставці дронів

У небі над індійською військовою авіабазою чути гудіння дронів. Тут, у Газіабаді, влаштували виставку безпілотних літальних..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

У небі над індійською військовою авіабазою чути гудіння дронів. Тут, у Газіабаді, влаштували виставку безпілотних літальних апаратів. Участь беруть 75 індійських стартапів. 50 із них проведуть повітряну демонстрацію.

Різні компанії мають різні спеціалізації. Одна з них, приміром, розробила квадрокоптери, які можуть літати групою і діяти узгоджено. Такі апарати знадобляться для воєнних операцій.

[Атул Чаудгарі, директор компанії ― виробника військових дронів]:

«Дрони виконують завдання, коли треба перейти в наступ чи оборону. Вони несуть корисний вантаж, можуть скидати бомби, і їх важко виявити радаром».

Утім, більшість експонатів призначені для роботи в мирних цілях. Їх можна використовувати в сільському господарстві, допомоги рятувальникам та медпрацівникам.

[Сарат Чандра Гудлавеллеті, директор компанії ― виробника цивільних дронів]:

«Дрони можуть допомагати медикам у віддалених районах, наприклад у гірській місцевості на півночі та сході. Також їх можна використовувати за межами Індії, зокрема в Африці».

Торік в Індії обсяг ринку безпілотних літальних апаратів сягнув мільярда доларів США. Аналітики вважають, що в наступні п’ять років він збільшуватиметься на 18 % щороку.

Виробники впевнені, що незабаром дрони стануть звичною частиною життя.

[Анкіт Мехта, директор компанії ― виробника дронів]:

«Вони зіллються з інфраструктурою і будуть усюди. Це стане звичним явищем. Дрони виконуватимуть безліч робіт, які зараз забирають у людей багато сил».

На виставці також показали систему виявлення дронів та інші нові технології. За два дні захід відвідали 5000 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійські стартапи показали свої розробки на виставці дронівДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: