19.10.2024
Телеканал NTD

Мобільна кав’ярня допомагає бездомним Австралії почати нове життя

Мобільна кав'ярня допомагає бездомним Австралії почати нове життя

Ця мобільна кав'ярня, що в австралійському Перті, не лише обслуговує клієнтів. Ще одне її важливе завдання..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Ця мобільна кав’ярня, що в австралійському Перті, не лише обслуговує клієнтів. Ще одне її важливе завдання — допомагати бездомним, які хочуть почати нове життя.

Санні Маклауд, крім інших труднощів, мала проблеми з психічним здоров’ям. Фудтрак із кавою надихнув її протистояти життєвим негараздам.

[Санні Маклауд, бариста]:

«Без організації Grow and Grind я б пропала. Заради цієї роботи варто прокидатися, приходити сюди щоранку, простягати руку допомоги всім, хто цього потребує, усьому суспільству, і самій ставати кращою».

Завдяки організації бездомні опановують фах баристи. Так, у них виникає можливість знайти роботу.

[Джарід Тан, працівник організації Grow and Grind]:

«Ми сподіваємося, що людина зможе накопичити гроші й самостійно купити житло чи орендувати помешкання».

За даними організації, в Австралії дедалі більше безпритульних. Причина у великих іпотечних кредитах, зростанні цін на оренду житла, а також в інфляції.

Влада штату Західна Австралія побудувала понад 1300 соціальних будинків для людей, які залишилися без житла. На тлі цього благодійна діяльність Grow and Grind може здатися не дуже значною. Однак працівники організації вважають її важливою, бо робота людям потрібна.

За два роки Grow and Grind навчила понад 50 осіб. П’ятеро з них знайшли постійну роботу. Зараз в організації планують знайти приміщення під кафе. Це дасть змогу навчати більше людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мобільна кав’ярня допомагає бездомним Австралії почати нове життяНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: