10.02.2024
Телеканал NTD

Нова лінійка iPhone 15: найкраща в історії камера й титановий корпус

Нова лінійка iPhone 15: найкраща в історії камера й титановий корпус

Чотири нові айфони Apple, як і очікували, не зробили жодних серйозних технологічних проривів. Але в найексклюзивнішу..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Чотири нові айфони Apple, як і очікували, не зробили жодних серйозних технологічних проривів. Але в найексклюзивнішу модель iPhone 15 Pro Max компанія додала достатньо нововведень, щоб збільшити її вартість на 100 доларів — до 1200.

Ціни решти гаджетів лінійки залишилися на колишньому рівні. Основний iPhone 15 продаватимуть за 800 доларів, iPhone 15 Plus — за 900 доларів, а iPhone 15 Pro — за 1000 доларів.

Одна з найбільших змін — новий спосіб заряджання моделей iPhone 15 і наступних поколінь. Компанія переходить на стандарт USB-C, який уже широко використовують на багатьох пристроях.

Через мандат, який європейські регулятори запровадять у 2024-му, Apple мусить поступово відмовлятися від кабелів з портами Lightning, які вона випустила у 2012 році.

[Тім Баджарін, технологічний аналітик]:

«У Європі вони запроваджують стандарт USB-C. Тож Apple довелося зробити це принаймні для європейців. Але рішення, звісно, було таким: якщо робиш це для Європи, то робиш і для решти світу. Більша частина світу вже перейшла на USB-C. Тож це природний процес».

iPhone 15 Pro і Pro Max оснащено найліпшою камерою в історії компанії та об’єктивом із сімома лінзами. Він має п’ятикратний оптичний зум. Він відстає від десятиразового, що на преміальній моделі Galaxy S22 Ultra від Samsung, але перевищує триразовий, що на айфонах 14 лінійок.

Apple зробила корпус преміуммоделі з металу титану, який, за даними компанії, використовують на деяких космічних кораблях.

Крім нових айфонів, Apple ще показала наступне покоління розумних годинників.

Інвесторів, мабуть, новинки Apple не вразили. Акції компанії впали на майже 2 %.

Тим часом у Франції з ринку відкликають айфони 12-го покоління. На думку агентства з нагляду, вони мають надто великий рівень електромагнітного випромінювання.

Компанію Apple закликали швидко це виправити. Інакше обіцяють відкликати вже продані телефони. Apple заявила, що електромагнітне випромінювання її айфонів — у межах норми.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова лінійка iPhone 15: найкраща в історії камера й титановий корпусВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: