17.10.2024
Телеканал NTD

Стільці з м’ячів та метелики, що вимірюють якість повітря: що показали на виставці дизайну в Лондоні

Стільці з м'ячів та метелики, що вимірюють якість повітря: що показали на виставці дизайну в Лондоні

Ідеї для інтер'єру демонструють на Лондонському ярмарку дизайну. Це крісло від бельгійської дизайнерки сподобається шанувальникам тенісу...

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ідеї для інтер’єру демонструють на Лондонському ярмарку дизайну. Це крісло від бельгійської дизайнерки сподобається шанувальникам тенісу. Його створили із сотень старих тенісних м’ячів, які інакше б опинилися на звалищі.

У своїй студії в Брюсселі дизайнерка Матильда Вітток ретельно розрізає кожен м’яч. Таке крісло продає по 2000 фунтів стерлінгів. Каже, що щороку в її країні викидають коло чотирьох мільйонів м’ячів.

[Матильда Вітток, дизайнерка]:

«М’ячі збираємо в тенісних клубах Брюсселя. Ми розрізаємо їх уздовж ліній, а потім закріплюємо на каркасі».

А ця студія попросила дизайнерів з усього світу вигадати для стільців унікальний дизайн. У результаті на виставку привезла стільці з перероблених кросівок та старих шнурків. А на спинці цього ніби застиг недбало кинутий светр.

[Рассел Вайтгед, дизайнер]:

«Крісла — здебільшого функціональний предмет інтер’єру. А ми хотіли розсунути межі цього й подивитися, як можна виразити свою індивідуальність через стілець».

Ці сплетені з очерету лампи демонструє барселонська дизайнерка Сара Ефія Реддін, що родом із Гани.

Вона спеціально найняла майстринь. Робота над кожною лампою може тривати від двох до чотирьох днів. Коштують вони від 130 до 200 фунтів.

[Сара Ефія Реддін, дизайнерка]:

«Це натуральний матеріал, тому він додає атмосфери природності. Він дуже добре працює в будинку, що, можливо, створює трохи сільський стиль».

Цей метелик — не лише прикраса, а й індикатор якості повітря. Якщо помахати над ним рукою, він змінює колір. Також він показує рівень забруднення.

[Ел Манро, дизайнерка]:

«Якщо він більше не світиться синім, а крила стали зеленими, це означає, що якість повітря змінюється. Якщо крила світяться червоним, це означає, що є проблема із CO2, температурою чи вологістю. Це свідчить про те, що треба провітрити, відчинивши двері або вікно, увімкнути вентилятор».

Лондонський ярмарок дизайну — міжнародний захід. Свої розробки та інновації демонструють сотні дизайнерів. Тут можна знайти всі види меблів, декору, посуду та освітлення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стільці з м’ячів та метелики, що вимірюють якість повітря: що показали на виставці дизайну в ЛондоніПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєУ Дубаї корали вирощують по-новомуЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: