17.01.2024
Телеканал NTD

Нігерійські студенти розробили інтелектуальну систему компостування

Нігерійські студенти розробили інтелектуальну систему компостування

Нігерійські студенти технічного коледжу створили інтелектуальний пристрій для компостування. Він схожий на кухонний комбайн, який подрібнює..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Нігерійські студенти технічного коледжу створили інтелектуальний пристрій для компостування. Він схожий на кухонний комбайн, який подрібнює і перемішує органічні відходи.

[Девід Ученду, член команди-переможця]:

«Цей прилад переробляє харчові відходи, траву, зіпсований батат та інші продукти. Усе, що могло би пропасти, перетворюється на добриво».

Команда розробників перемогла на конкурсі Kids Innovation Challenge.

[Девід Ученду, член команди-переможця]:

«Наш прилад — це інтелектуальна система компостування. Його створено за допомогою електронного конструктора».

Цей щорічний конкурс проводить благодійний освітній фонд, який навчає школярів та студентів програмувати й розробляти робототехніку. Мета проєкту — дати поштовх розвиткові технологічного сектору Нігерії.

[Абімбола Оєніке, співзасновник освітнього фонду]:

«Маємо багато талантів у галузі техніки, які можуть послужити Африці. Наше завдання — знайти їх, навчити дітей і допомогти економіці».

Цього року на конкурсі показали безліч розробок, серед яких інтелектуальна система нагляду за маленькими дітьми та онлайн-платформа, яка допомагає фермерам доставляти свою продукцію покупцям.

Команда-переможець отримала приз розміром 200 тисяч найр — це приблизно 270 доларів, а також ноутбук.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нігерійські студенти розробили інтелектуальну систему компостуванняНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріУ Дубаї корали вирощують по-новомуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті Момбаса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: