20.12.2024
Телеканал NTD

Нова дослідницька програма допоможе врятувати акулячих скатів від вимирання

Нова дослідницька програма допоможе врятувати акулячих скатів від вимирання

Ці морські жителі — це акулячі скати. Їхнє тіло витягнуте й не плоске, як у звичайних..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Ці морські жителі — це акулячі скати. Їхнє тіло витягнуте й не плоске, як у звичайних скатів, тому вони своїм виглядом нагадують акул.

Цей вид перебуває на межі вимирання. Однак його досі можна легально виловлювати, продавати й уживати в їжу.

Але нині його намагаються врятувати тут, у морському центрі американського штату Джорджія.

Ці три скати народилися на рибній фермі на Тайвані минулого літа. Це сталося після того, як самиця акулячого ската випадково потрапила до рибальських сітей.

[Кріс Коко, працівник морського центру]:

«Останні кілька років ми бачили попит на їхні гострі шипи. Іноді їх ловлять заради плавників, з яких готують суп. А ще їхні колючі шипи, так званий гребінь, який іде вздовж спини й навколо очних яблук, використовують для виготовлення амулетів, намиста та вставок у персні».

Акулячі скати живуть в Індо-Західній частині Тихого океану, а ще у водах коло Східної Африки, Папуа Нової Гвінеї, Японії та Австралії.

[Кріс Коко, працівник морського центру]:

«Щоб цих тварин не продали ресторанам і вони не стали морепродуктами, ми купили їх і привезли сюди для розведення. Вони тут як посли всіх рідкісних видів океану. На них можна подивитися. У майбутньому їх залучать до програми розведення».

Учені кажуть, що кількість акулячих скатів у дикій природі не встигає відновлюватися через рибальство.

[Кріс Коко, працівник морського центру]:

«Приплоду доволі малі, а швидкість вилову значно перевищує швидкість природного відтворення».

Це буде 10-річна дослідницька програма. Її проводитимуть спільно з Національним Тайванським океанічним університетом і Тайванським науково-дослідним інститутом рибальства.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова дослідницька програма допоможе врятувати акулячих скатів від вимиранняКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруНирки — у центрі нової кризи в НепаліНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеНа Канарських островах протестують проти масового туризмуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: