06.10.2024
Телеканал NTD

Уряд Туреччини хоче прибрати з вулиць 4 млн бродячих собак

Уряд Туреччини хоче прибрати з вулиць 4 млн бродячих собак

Нільгуль щодня приїжджає до передмістя Стамбула погодувати бродячих собак. Таких небайдужих до безпритульних тварин, як вона,..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

Нільгуль щодня приїжджає до передмістя Стамбула погодувати бродячих собак. Таких небайдужих до безпритульних тварин, як вона, у Туреччині багато. Але тепер люди стривожені новим законопроєктом.

У країні живе приблизно чотири мільйони бродячих собак. Уряд хоче всіх прибрати з вулиць. Посилається на те, що вони нападають на людей, спричиняють ДТП і поширюють сказ.

Згідно із законопроєктом, собак поміщатимуть до притулку на 30 днів. Якщо за цей час тварину не прилаштують, то присплять.

Новий документ подадуть до парламенту найближчими днями. Опозиційна партія та активісти виступають проти. Уважають, що присплять більшість собак. На їхню думку, влада сама винна в тому, що тварини так розплодилися, бо треба було активніше проводити стерилізацію.

[Нільгуль Саяр, захисниця тварин]:

«Чи будуть муніципальні служби, які навіть не виконали свого обов’язку зі стерилізації тварин, шукати їм господарів? Звичайно, ні».

Проурядові медіа нагадують про напади бродячих собак. У грудні внаслідок такого інциденту в Анкарі постраждав десятирічний хлопчик. Він пролежав у лікарні три місяці, але лікування поки що не закінчилося. Невдовзі йому зроблять ще одну операцію. Але навіть батько цього хлопчика не схвалює плани уряду.

[Халіль Їльмаз, батько постраждалого хлопчика]:

«Я проти присипляння здорових собак. Я просто хочу, щоб (влада) зробила вулиці безпечними. Цього достатньо. Треба збудувати більше притулків. У країні всюди вже створюють асоціації».

Захисники тварин згодні, що проблему треба розв’язувати. У Туреччині щорічно стерилізують коло 260 000 бездомних собак, але цього замало.

[Ахмет Кемаль Сенполат, голова Федерації із захисту тварин]:

«Ми хочемо, щоб безпритульних тварин поменшало, але потрібен гуманний підхід. І єдиний спосіб — це відловлювати, стерилізувати, вакцинувати, а потім випускати».

Противники законопроєкту вважають, що уряд не зможе здійснити свої плани в тому вигляді, у якому їх подає. Для чотирьох мільйонів собак треба створити великі притулки та залучити безліч ветеринарів для стерилізування. Також потрібно докласти багато зусиль, щоб знайти господарів усім цим тваринам. На думку активістів, це важко здійснити.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уряд Туреччини хоче прибрати з вулиць 4 млн бродячих собакПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на кавуПекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам’яті загиблих під час бійні на ТяньаньменьНайбільше дерево планети «Генерал Шерман» проходить медоглядЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуУ США почалася велика навала цикад, яка буває раз на 220 роківГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЗабути про війну завдяки шахам допомагають дітям у ДР КонгоПакистанських студентів евакуювали після насильства в КиргизстаніЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: