16.08.2024
Телеканал NTD

Жителі прибережних містечок американського штату Флорида повертаються після урагану «Ідалія»

video

[Джон Абрандт, житель Горсшу-Біч]:

«Усе чудово. Будинок досі тут».

Але не всім так пощастило, як 77-річному Джону, чий будинок постраждав лише частково. Жителі Горсшу-Біч штату Флорида повертаються до свого містечка після урагану «Ідалія». Тут багато руйнувань.

Дому цієї матері й доньки більше немає.

[жительки Горсшу-Біч]:

«Це була наша пенсія, 23 роки нашого життя. Ми відбудуємо все наново. Усе буде добре».

[Ден Еллісон, ловець креветок]:

«Для мене Горсшу-Біч — одне з найкращих місць на цьому узбережжі. Я живу тут усе життя. Ми всі тут, як одна родина. Цього ранку я намагався затягнути човен додому. Мені допоміг сусід. Ми всі тут, як родичі».

Ураган третьої категорії «Ідалія» налетів на узбережжя Мексиканської затоки у Флориді зі зливами та буревієм швидкістю понад 200 кілометрів за годину. Постраждало багато прибережних селищ. Це містечко Кітон-Біч. Тут також зруйновано чимало будинків.

Потім ураган ослаб, спрямувавши свою лють на південний схід Джорджії. Там через повені деякі жителі опинилися в пастці у власних будинках.

Губернатор Флориди Рон Десантіс через 12 годин після приходу урагану заявив, що все обійшлося без людських жертв. Водночас, за попередніми оцінками, страхові компанії мають виплатити потерпілим від стихії майже 10 мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі прибережних містечок американського штату Флорида повертаються після урагану «Ідалія»Австралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: