27.10.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в Албанії

Прем'єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в Албанії

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні відвідала Албанію, де її уряд будує центри для іммігрантів, підібраних у морі...

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні відвідала Албанію, де її уряд будує центри для іммігрантів, підібраних у морі.

Так Рим хоче обмежити потік нелегалів. Торік Мелоні підписала угоду з Албанією про відправлення деяких прохачів притулку до цієї балканської країни й опрацювання там запитів про надання притулку.

За договором, упродовж п’яти років до албанського порту Шенгіні прибуде 36 тисяч іммігрантів. Їхні справи розглядатимуть у центрах, які будують на авіабазі «Гядер», що неподалік. Там зможе розміститися 3000 осіб.

Зі слів Мелоні, два центри почнуть діяти з 1 серпня.

[Джорджа Мелоні, прем’єр-міністр Італії]:

«Ми почнемо абсолютно новий етап у розв’язанні проблеми імміграції. Угоду зможуть продублювати в багатьох країнах. Вона стане частиною структурного подолання проблеми в ЄС».

Ідея полягає в тому, що деяких урятованих у морі іммігрантів одразу везтимуть до Албанії.

Водночас там заяви на надання притулку обіцяють розглядати протягом 28 днів замість місяців, як це відбувається в Італії.

В обох центрах працюватиме італійський персонал. Вони діятимуть під італійською юрисдикцією. Однак про зовнішню безпеку дбатиме албанська поліція.

Албанія має надію, що цією угодою заручиться підтримкою Рима на шляху до членства в ЄС.

[Еді Рама, прем’єр-міністр Албанії]:

«Італія завжди була нашим найважливішим захисником у Брюсселі, і те, що ми маємо честь бути корисними тут, ми сприймаємо як благословення».

Мелоні каже, що п’ять років дії цієї схеми коштуватиме її країні 670 мільйонів євро. Це 7,5 % того, що Італія витрачає на центри для іммігрантів нині.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в АлбаніїВолосся з перукарень допомагає очищати річкиПівденна Корея стежить за кордоном після того, як її перетнули солдати КНДРЄгипетський таксист перетворив машину на книгарнюЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього містаМайже третина людей у світі недостатньо рухаєтьсяУ столиці Ємену мінікурорти створюють просто на території приватних осельТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоСпецпосланець ООН у Ємені: загроза судноплавству в Червоному морі зростаєКулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній Кореї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: