18.11.2024
Телеканал NTD

У Перу знайшли 1000-річну мумію

У Перу знайшли 1000-річну мумію

Прямо в серці гамірної перуанської столиці знайшли важливу старовину. Це мумія доінкської доби. Їй коло 1000..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Прямо в серці гамірної перуанської столиці знайшли важливу старовину. Це мумія доінкської доби. Їй коло 1000 років. Археологи виявили її на території церемоніального комплексу Уака Пуклана.

[Мірелла Ганоза, археолог]:

«Це доросла людина в сидячому положенні із зігнутими ногами. Її знайшли з похоронним приладдям: двома керамічними посудинами та тканиною, обгорненою навколо кількох металевих предметів біля лівої руки».

Розкопки в Уака Пуклані ведуть із 2015 року. І за цей час керамічних виробів поруч з останками на верхньому схилі комплексу не знаходили. Це вперше.

Мумія належить культурі ічма.

[Мірелла Ганоза, археолог]:

«Ця знахідка доповнить інформацію про культуру ічма. Вона існувала приблизно в тисячному році нашої ери. Цікаво, що ми знаходимо такі речі в центрі міста, і всередині церемоніального центру, який у той час відігравав важливу роль».

Після розпаду імперії Уарі, що правила на території сучасного Перу із 600 по 1100 рік нашої ери, виникли дрібніші царства, зокрема культура ічма. Вона домінувала на півдні Перу. Держава Ічмай сформувалася близько 1100 року. У XV столітті її поглинула імперія інків.

Коротке посилання на цю сторінку:

У Перу знайшли 1000-річну муміюАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років тому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: