19.02.2024
Телеканал NTD

Новинки IFA в Берліні: ударостійкі слайми й «розумні» телескопи

Новинки IFA в Берліні: ударостійкі слайми й «розумні» телескопи

Схоже на слайм, але це не іграшка. Це ударостійка субстанція, яку можна використовувати на різних предметах:..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Схоже на слайм, але це не іграшка. Це ударостійка субстанція, яку можна використовувати на різних предметах: від мотоциклетних шоломів до спецодягу.

Показують її на IFA Berlin — одній з найбільших у Європі виставок побутової електроніки.

Ось представник компанії демонструє міцність речовини. Телефон уцілів.

Ви навряд чи так обмотуватимете свій телефон, щоб його захистити. Але з цієї субстанції роблять чохли.

[Мостін Томас, представник компанії ― виробника ударостійкої субстанції]:

«Вона м’яка й пластична в стані спокою. Але під час удару молекулярна структура матеріалу фіксується й надає речовині жорсткості. Вона поглинає удар під час падіння. Тобто захищає ваш гаджет або вас, якщо ви впали з мотоцикла на швидкості 160 кілометрів за годину».

А ця машинка для творчості допомагає вирізати власні картинки чи використовувати наявні. Її розробники кажуть, що талант художника для цього не потрібний.

[Ліза Бек, представниця компанії ― виробника машинок для творчості]:

«Вони можуть різати вініл чи картон. І за допомогою цих машинок можна втілити в життя будь-який проєкт, який лише можна собі уявити. Тож люди, які не мають жодних творчих здібностей, теж можуть проявити креативність».

А цей «розумний» телескоп підійде тим, хто тільки починає цікавитися астрономією і ще мало чого знає. Він працює в парі із застосунком, який підказує, на які зірки слід звернути увагу.

[Лоран Марфізі, директор компанії ― розробника телескопа]:

«Усе дуже просто: треба встановити його на штатив, увімкнути, і він визначить вашу позицію за GPS і звідти може запропонувати вам список об’єктів, на які цікаво подивитися сьогодні ввечері».

Для роботи цього телескопа не треба суцільна темрява. Він обходить світлове забруднення, тому ним можна користуватися навіть у містах.

[Лоран Марфізі, директор компанії ― розробника телескопа]:

«Через цей телескоп можна побачити галактики. Насправді одна з цих галактик розташована на відстані 25 мільйонів світлових років від нас. Тобто ми її бачимо такою, якою вона була 25 мільйонів світлових років тому».

Коротке посилання на цю сторінку:

Новинки IFA в Берліні: ударостійкі слайми й «розумні» телескопиМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНові протези дають змогу відчувати температуру предметівДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянУ Дубаї корали вирощують по-новомуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: