19.10.2024
Телеканал NTD

Прохачів притулку в Канаді побільшало, попри закриття сухопутного кордону

Прохачів притулку в Канаді побільшало, попри закриття сухопутного кордону

У цій церкві в Торонто весь простір зайняли мігранти. Живуть тут уже кілька місяців, чекаючи розгляду..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

У цій церкві в Торонто весь простір зайняли мігранти. Живуть тут уже кілька місяців, чекаючи розгляду їхніх заяв про надання притулку.

[Едді Джумба, пастор]:

«Це дуже порушує розпорядок, бо будь-яка церква існує завдяки тому, що приходять люди».

Торік понад 39 тисяч мігрантів нелегально перетнуло кордон Канади. Влада країни заявила, що не може впоратися з таким потоком. Тож Канада й США внесли поправки до угоди від 2004 року, і тепер мігранти мусять просити притулок у першій із двох країн, до якої потраплять, і якщо відповідь негативна, то в другій країні вже не можна подавати заяву про надання статусу біженця. Раніше закон стосувався лише офіційних пунктів переходу кордону, а тепер його дія поширюється на весь сухопутний кордон завдовжки 6500 кілометрів.

Нові заходи допомогли зупинити потік нелегалів. Але прохачів притулку побільшало. Вони отримують візи, купують квитки на літак і так потрапляють до Канади. Потім подають заяву до міграційної служби. Та вже не справляється. У липні кількість звернень зросла до 12 тисяч. У березні було десять тисяч. Як наслідок, сотні мігрантів мусять жити на вулиці.

Суданці Хані Бахіт пощастило трохи більше. Її прихистила церква.

[Хана Бахіт, біженка із Судану]:

«Я була впевнена, що знайду місце, де можна зупинитися. І думки такої не було, що опинюся на вулиці».

У Канаді давно охоче приймають мігрантів. Торік схвальну відповідь отримало понад 60 % прохачів притулку. На думку експертів, саме це приваблює нових мігрантів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прохачів притулку в Канаді побільшало, попри закриття сухопутного кордонуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Вірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: