27.02.2024
Телеканал NTD

Прохачів притулку в Канаді побільшало, попри закриття сухопутного кордону

Прохачів притулку в Канаді побільшало, попри закриття сухопутного кордону

У цій церкві в Торонто весь простір зайняли мігранти. Живуть тут уже кілька місяців, чекаючи розгляду..

Дата завантаження: 2024-07-26

video

У цій церкві в Торонто весь простір зайняли мігранти. Живуть тут уже кілька місяців, чекаючи розгляду їхніх заяв про надання притулку.

[Едді Джумба, пастор]:

«Це дуже порушує розпорядок, бо будь-яка церква існує завдяки тому, що приходять люди».

Торік понад 39 тисяч мігрантів нелегально перетнуло кордон Канади. Влада країни заявила, що не може впоратися з таким потоком. Тож Канада й США внесли поправки до угоди від 2004 року, і тепер мігранти мусять просити притулок у першій із двох країн, до якої потраплять, і якщо відповідь негативна, то в другій країні вже не можна подавати заяву про надання статусу біженця. Раніше закон стосувався лише офіційних пунктів переходу кордону, а тепер його дія поширюється на весь сухопутний кордон завдовжки 6500 кілометрів.

Нові заходи допомогли зупинити потік нелегалів. Але прохачів притулку побільшало. Вони отримують візи, купують квитки на літак і так потрапляють до Канади. Потім подають заяву до міграційної служби. Та вже не справляється. У липні кількість звернень зросла до 12 тисяч. У березні було десять тисяч. Як наслідок, сотні мігрантів мусять жити на вулиці.

Суданці Хані Бахіт пощастило трохи більше. Її прихистила церква.

[Хана Бахіт, біженка із Судану]:

«Я була впевнена, що знайду місце, де можна зупинитися. І думки такої не було, що опинюся на вулиці».

У Канаді давно охоче приймають мігрантів. Торік схвальну відповідь отримало понад 60 % прохачів притулку. На думку експертів, саме це приваблює нових мігрантів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прохачів притулку в Канаді побільшало, попри закриття сухопутного кордонуЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньУ Кенії зростає кількість жертв повенейПекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам’яті загиблих під час бійні на ТяньаньменьЯк угорці повертаються до сільського життяДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиКНДР запустила кулі з екскрементами на територію Південної КореїВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіЄгипетський таксист перетворив машину на книгарнюУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: