19.07.2024
Телеканал NTD

Поспати, як жираф, пропонують у токійській кав’ярні

Поспати, як жираф, пропонують у токійській кав'ярні

Якщо жирафи можуть спати стоячи, то зможуть і люди. Саме ця ідея лягла в основу Giraffepod..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Якщо жирафи можуть спати стоячи, то зможуть і люди. Саме ця ідея лягла в основу Giraffepod — спальних модулів, які встановили в одній із кав’ярень Токіо.

[Йосіхіто Нохара, працівник компанії ― виробника спальних модулів]:

«Щодня жирафи до 20 хвилин сплять стоячи. Ми подумали, що двадцяти хвилин цілком вистачить для сну й людині».

У капсулі завбільшки приблизно з телефонну будку достатньо місця для одного. У ній є подушки для колін та спини, а ще відкидний підголівник. Завдяки їм відвідувачі можуть швидко подрімати, залишаючись у вертикальному положенні.

[Дзіро Такаока, менеджер кав’ярні]:

«Якщо ви ляжете відпочити, ви легко проспите одну-дві години, що негативно позначиться на нічному сні. З цим Giraffenap можна спати на ногах. Він чудово підходить для 20-хвилинного сну, тому ми його замовили».

Пів години сну коштує 825 єн. Це коло 200 гривень. Хоча на перший погляд здається, що спати стоячи незручно, відгуки перших клієнтів позитивні.

[відвідувач кав’ярні]:

«Це вперше, коли я спав стоячи. Тіло підтримувалося ліпше, ніж я очікував. Я зміг трохи відпочити».

[відвідувач кав’ярні]:

«Я гадав, що стояти навколішки буде незручно. Але, на мій подив, на них не було великого тиску. Мені здалося, що там усе продумано».

Капсули випробовуватимуть до 17 вересня. Потім виробник хоче почати постачати такі кабіни в офіси й лікарні.

Це може сподобатися багатьом жителям країни. Згідно з дослідженням, серед мешканців 33 розвинених країн японці сплять найменше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поспати, як жираф, пропонують у токійській кав’ярніВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: