08.04.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитів

Прем'єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитів

Цей район у Порт-о-Пренсі ще недавно контролювали банди. Нині озброєна гаїтянська поліція прочісує місцевість, щоб гарантувати..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Цей район у Порт-о-Пренсі ще недавно контролювали банди. Нині озброєна гаїтянська поліція прочісує місцевість, щоб гарантувати безпеку прем’єр-міністра Гаррі Коніля. Він прибув сюди оглянути звільнену від бандитів лікарню. Вона найбільша в Порт-о-Пренсі.

[Гаррі Коніль, прем’єр-міністр Гаїті]:

«Дуже важливо відновити контроль над лікарнею. У будь-якій країні світу лікарні не стають зонами бойових дій, конфліктів та конфронтації. Хворі приходять сюди по медичну допомогу. Вони вже в тяжкому становищі й приходять лікуватися. Лікарня не повинна бути зоною воєнних дій. Ми з цим не погодимося».

Лікарня потрапила під контроль озброєних угруповань понад п’ять місяців тому й відтоді не працює. Стіни будівлі зрешечені кулями, шибки вибиті, а всередині розруха.

Лікарню та прилеглу територію звільнили від бандитів 7 липня. Гаїтянська поліція провела операцію незабаром після того, як до країни прибули силовики з Кенії. Вони очолять багатонаціональну збройну місію, створення якої схвалила ООН. Завдання іноземних правоохоронців — допомогти гаїтянським колегам боротися з бандами.

У Гаїті вже багато років діють озброєні угруповання. Ситуація в країні погіршилася після того, як у липні 2021 року вбили президента Жовенеля Моїза. А в лютому цього року банди ще більше активізувалися. Під їх контролем опинилося майже 90% Порт-о-Пренса.

Через заворушення та насильство в столиці закрилося багато лікарень та клінік. І так слабка система охорони здоров’я занурилася в ще більшу кризу. Людей із серйозними хворобами дедалі більше, а ресурсів для їх лікування бракує. Водночас у сезони дощів завжди зростає кількість пацієнтів з інфекційними захворюваннями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитівЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»Хорватське місто оголосило про розпродаж будинків у своєму історичному центріПовені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в КитаїЯкі загадкові симптоми змушують жінок видаляти грудні імплантиМіські ферми рятують мексиканське місто від злочинностіБджоли жалять лісорубів, охороняючи мангрові ліси КеніїЧерез посуху Сицилія може втратити рідкісну породу кіз ГіргентанаВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАНадмірний туризм: мешканцям чорногорського міста набридли круїзні лайнери

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: