02.11.2024
Телеканал NTD

Новий закон у Тайвані каратиме за примусове видаляння органів

Новий закон у Тайвані каратиме за примусове видаляння органів

Покласти край примусовому вирізанню органів у Китаї закликали законодавці з обох сторін парламенту Тайваню. Днями вони..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Покласти край примусовому вирізанню органів у Китаї закликали законодавці з обох сторін парламенту Тайваню. Днями вони підписали відповідний законопроєкт.

[Шу Хунтін, законодавець Тайваню]:
«Жодна трансплантація органів не повинна проводитися без згоди, не кажучи вже про її комерціалізацію».

Новий закон спрямований на притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до примусового вирізання органів.

[Лі Ченьчан, законодавець Тайваню]:
«Ми повинні повідомити нашим співвітчизникам, що це звірство примусового вирізання органів відбувається під владою авторитарного режиму».

Крім Тайваню, примусове вирізання органів у Китаї привернуло увагу законодавців усього світу. Минулих вихідних губернатор Техасу підписав перший у США закон проти примусового вирізання органів, спрямований на припинення трансплантації в Китаї шляхом позбавлення коштів від медичних страхових компаній.

Велика Британія також вживає заходів. Британські законодавці наполягають на більш жорстких правилах, щоб гарантувати, що гроші платників податків не будуть спонсорувати це звірство. А міжнародний трибунал у Лондоні дійшов висновку, що в’язнів сумління масово вбивають у Китаї заради їхніх органів. І масштаби такої практики досить значні, щоб забезпечити ринок трансплантації, який приносить близько 1 мільярда доларів прибутку щорічно. Звіт припускає, що жертв убивають на замовлення. Враховуючи надзвичайно короткий час очікування для підбору органів.

Багато з тих, у кого вирізають органи, — це практикувальники Фалуньгун, духовної групи, яка десятиліттями зазнає переслідувань у Китаї за свою широку популярність. Завдяки цій практиці прибічники Фалуньгун здобули відмінне здоров’я, через що й стали основною мішенню примусової трансплантації органів у Китаї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий закон у Тайвані каратиме за примусове видаляння органів25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїНирки — у центрі нової кризи в НепаліДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: