12.07.2024
Телеканал NTD

Вибух у центрі Парижа: 37 людей постраждало

Вибух у центрі Парижа: 37 людей постраждало

Потужний вибух пролунав у будинку на вулиці Сен-Жак у центрі Парижа. Постраждало 37 людей. Четверо з..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Потужний вибух пролунав у будинку на вулиці Сен-Жак у центрі Парижа. Постраждало 37 людей. Четверо з них у критичному стані, інші – у важкому. Ще дві людини вважають зниклими безвісти. Їх шукають під завалами.

У постраждалому будинку була приватна школа дизайну. Внаслідок вибуху почалася пожежа, пізніше будівля обвалилася. Також спалахнули два сусідні будинки. Їх мешканців евакуювали. Гасити вогонь прибуло 270 пожежників.

Вулиця Сен-Жак розташована у жвавому Латинському кварталі. Тут багато студентів.

Квентін розмовляв телефоном біля церкви Валь-де-Грас, коли почув вибух.

[Квентін Губертіс, очевидець]:
«Раптом я почув сильний шум і повернувся, і тут побачив величезну вогняну кулю заввишки 20 чи 30 метрів. Таке бачиш лише у кіно чи по телевізору. Цей потужний вибух і гуркіт мене просто вразив. Досі дзвенить у вухах. Я одразу кинувся тікати. На площі людей було небагато, і ми побігли».

[Коста-Гаврас, місцевий житель]:
«Пролунав сильний шум, і будинок затрясло. Ми не зрозуміли, що відбувається. Думали, можливо, ураган. Але ні, згодом ми дізналися, що сталося. Це жахливо».

Причину вибуху наразі не називають. Місцева влада припускає, що, можливо, стався витік газу.

Вибухи з цієї причини траплялися в Парижі й раніше. Так, у 2019 році подібний інцидент стався в 9-му окрузі. Там через витік газу вибухнула пекарня. Тоді четверо людей загинуло, десятки постраждали.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вибух у центрі Парижа: 37 людей постраждалоГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиАфіни накрила пилова буря із СахариІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: